El 28è CX Cros de l'Ametlla es disputa demà al matí (a partir de les 10.15 hores) amb la novetat de la distància a recórrer. Els atletes, en l'edició d'enguany, tindran l'opció de cobrir les dues voltes al circuit tradicional (10 quilòmetres) o bé fer-ne només una, en la prova que tindrà la meitat de la distància. Les curses infantils, com de tradició, es faran abans.

La innovació del cros ametllenc és que la inscripció és única, i serà el mateix corredor, quan finalitzi la primera volta, el que decidirà si va cap a meta o completa la prova. És a dir, el mateix atleta, i segons les seves forces, podrà improvisar i fer la distància que li convingui. Les dues curses infantils tindran 4 km i 1.200 metres, segons les edats dels participants.

Quant a les proves grans, tot i la coincidència amb el Cros de la Diada, s'espera que se superin els 300 inscrits. Tot i les baixes per lesió de molts habituals en el cros ametllenc, com Txell Calduch, Rosa Morató i Pol Guillén, sí que s'ha completat un bon cartell amb alguns guanyadors a la prova i figures de nivell. Entre d'altres, hi ha el madrileny Ricardo Serrano, Driss Lakhuaja, Benito Ojeda, Reyes Estévez i Otmane Btaimi dins de la categoria masculina i Hasna Bahom i Míriam Ortiz, en dones. També s'espera molt de l'atleta de l'Avinent CAN David Martínez. Als organitzadors els resulta molt il·lusionant la tornada del veterà Reyes Estévez, que l'any passat va fer la seva estrena al circuit i ara es presenta molt motivat.

L'any passat, la victòria final en la categoria masculina va ser per al marroquí Radouane Nour, amb un temps de 34'39'', seguit de Bilal Ziadi i Benito Ojeda. En dones, el triomf va ser de Míriam Ortiz (39' 35''), davant de Carme Tort.