Ha arribat el dia. Manchester es prepara per un dels derbis més esperats dels últims anys, amb Guardiola i Mourinho com a protagonistes absoluts del duel, després de la gran rivalitat que van tenir ambdós quan entrenaven el Barça i el Madrid, respectivament, una rivalitat que, segons Guardiola, "és una qüestió mediàtica. Si Mourinho em convida a prendre una copa de vi després del partit, l'acceptaré. El període a Espanya no va ser fàcil. Però ens vam trobar fa unes setmanes en una reunió de la Premier, vam parlar i tot va ser correcte".

El català té la baixa d'Agüero, sancionat amb 4 partits per una acció violenta, i va assegurar que "és una baixa important, però sortirem amb 11 jugadors". Sobre aquesta baixa, Mourinho va explicar que "no és un avantatge. Quan Agüero juga, ja sabem a què ens enfrontem. Sense ell, el City té moltes possibilitats, és un molt bon equip i té un gran entrenador".

El portuguès va admetre que li agrada la passió que ha generat el partit "perquè sé què significa un duel d'aquesta classe, però és un partit normal i juguem per guanyar el títol durant tota la temporada".

L'altre gran protagonista serà Ibrahimovic, elogiat per ambdós entrenadors. Mourinho el defineix com "un jugador fenomenal. Ha rebutjat grans sumes de la Xina per jugar i provar de guanyar al lloc més difícil". El santpedorenc, per la seva part, creu que "és un dels millors jugadors, li tinc molt respecte", i s'ha pronunciat sobre la Diada de Catalunya: "és un dia especial, amb tota la gent als carrers. Volem fer el mateix que va poder fer la gent a Escòcia, d'acord amb Anglaterra".

El derbi més car

A més de tenir l'al·licient de ser el primer enfrontament a la Premier League entre Mourinho i Guardiola, el derbi de Manchester reunirà sobre la gespa d'Old Trafford jugadors que han costat més de 795 milions d'euros entre tots. El United jugaria amb un equip pel qual es van pagar 415 milions d'euros i comandat per Paul Pogba, el jugador més car de la història. El cost dels seus veïns a Manchester, amb l'absència d'Agüero però amb Bravo i Sané, seria similar: 382 milions d'euros.