El tècnic del Barça, Luis Enrique Martínez, va confirmar ahir en roda de premsa que Leo Messi està en condicions de jugar en el partit d'avui al Camp Nou davant l'Alabès. No obstant això, el preparador asturià va deixar entreveure que potser no participarà contra el conjunt vitorià: "hem de valorar la infinitat de compromisos que tenim, i sempre ens fixem en el fet que els jugadors estiguin en les millors condicions possibles", va apuntar. Messi va tornar abans de temps de la concentració amb la selecció argentina amb unes molèsties al pubis, i els últims dies s'ha entrenat a un ritme inferior al dels seus companys, i ha alternat el treball amb el grup amb els específics de recuperació.

Luis Enrique tampoc va confirmar si Iniesta i Mathieu, lesionats a la Supercopa d'Espanya, ja estan a punt per debutar aquesta temporada a la Lliga. Els que sí que ja té disponibles són Suárez i Neymar, després de tornar dels partits de seleccions, i Paco Alcácer, del qual ha dit que està "pràcticament integrat a la nostra rutina, perquè ja coneix molts companys, i amb ganes d'ajudar-nos".

Sobre el rival, Luis Enrique espera "un Alabès replegat", i va advertir que el seu equip haurà d'estar atent "per evitar les transicions, perquè té jugadors de banda i puntes ràpids". L'asturià també va qualificar "d'injusta" la sanció de la FIFA al Madrid i l'Atlètic.