La nedadora de Castellví de Rosanes, de només 17 anys, Núria Marquès no ha pogut debutar amb millor peu la matinada passada en uns Jocs Paralímpics. Marquès, qui té previst de participar en sis proves a Rio de Janeiro, va guanyar la medalla d'or en els 400 metres lliures de la categoria S9, prova a la final de la qual havia accedit amb el cinquè millor registre.

L'esportista del Baix Nord va guanyar de manera inesperada i també èpica. Durant 350 metres va estar perseguint la gran favorita de la prova, l'australiana Ellie Cole. En l'última piscina, a més, va rebre la pressió de la xinesa Jialing Xu, la qual amenaçava una plata segura. Finalment, en uns metres finals increïbles, Marquès va sobrepassar l'oceànica per només dues centèsimes i va guanyar amb un temps de 4.42.56.

Després de pujar al podi va admetre que "guanyar la medalla d'or impressiona". Tot i l'alegria, no té gaire temps de celebració, ja que aquest diumenge, a partir de les tres de la tarda, neda les sèries classificatòries dels 200 metres estils, amb la voluntat d'arribar a la seva segona final.