No era un or esperat i, segurament per això, ha estat més celebrat per tot el seu entorn. Faltava poc per a la una de la matinada d'ahir quan la jove nedadora de 17 anys de Castellví de Rosanes Núria Marquès tocava la darrera paret de la final dels 400 metres lliures, en la categoria S9 i ho feia en primera posició. A l'esquena hi havien quedat vuit llargs en què s'havia vist obligada a perseguir constantment la gran favorita, l'australiana Ellie Cole. Tret dels primers cinquanta metres, en què va virar en primera posició, en la resta va ser segona o tercera i quan va girar el cap després d'haver finalitzat la cursa, va poder veure al marcador que havia guanyat per només dues centèsimes.

En la mateixa prova en què havia aconseguit l'any passat el campionat mundial a Glasgow, es proclamava campiona paralímpica. I al primer intent. Va guanyar amb un temps de 4.42.56 després d'una cursa valenta, en què no va voler especular i en què es va llançar de seguida a la recerca de la medalla. En els instants finals va semblar que podia pagar l'esforç i ser superada per la xinesa Jialing Xu, que estava remuntant de manera clara, però Marquès guardava un darrer esforç que va fer servir al final.

Agraïments a tothom

Després de la cerimònia de premiació, en què va rebre la desitjada medalla, la jove esportista del Baix Nord va explicar que "el meu debut ha estat un somni fet realitat. He treballat duríssim per arribar al màxim a Rio. Agraeixo totes les felicitacions. Aquest or és per a la meva família, per a Juan Carlos Quevedo, el meu entrenador, i per al meu club, el CN Sant Feliu, que m'ha posat totes les felicitats per ser aquí". També una part de la medalla ha de ser per al CN Martorell, entitat en la qual va Marquès va començar a nedar. L'inici de la seva carrera paralímpica no ha fet més sinó començar.