El colombià Nairo Quintana (Movistar) va arrodonir ahir el seu somni i es va proclamar vencedor de la 71a Vuelta Ciclista a Espanya, la seva segona gran ronda d'etapes després d'haver aconseguit el 2014 el Giro d'Itàlia. En el cas de la ronda espanyola, Nairo Quintana ha estat el segon colombià que ha pujat al graó més alt del podi; ja que el 1987 ho va fer Lucho Herrera.

Va ser una festa colombiana, en la qual va participar un Esteban Chaves que va ser tercer en superar dissabte, a la penúltima etapa, el madrileny Alberto Contador. Chris Froome, vencedor al darrer Tour de França davant de Quintana, es va haver de conformar aquest cop amb la segona plaça.

En l'última etapa a la Vuelta, en una jornada de 104 km que anava de Las Rozas fins a la molt cèntrica plaça de la Cibeles, a Madrid, es va imposar el danès Magnus Cort Nielsen (Orica), que va firmar així un doble, atès que havia guanyat dies enrere a l'etapa de Gandia. En un final molt disputat, va vèncer l'italià Daniele Bennati (del Tinkoff) a l'esprint. Quintana, que té 26 anys, té molt futur per endavant i, ara, el seu gran objectiu serà firmar la victòria al Tour de França, que és el seu repte pendent.