La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès va finalitzar en cinquena posició la final dels 200 metres estils dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, la segona que ha disputat a la ciutat brasilera després de l'or en els 400 lliures. Marquès va liderar la prova fins als 100 metres, gràcies a uns grans trams de papallona i, sobretot, d'esquena, però va pagar els cinquanta metres de braça, el seu pitjor estil a causa de la disminució física que té i que no li permet impulsar tant amb els peus. Finalment, en el crol va reaccionar i va passar de la setena posició fins a la cinquena amb un temps de 2.37.30. L'or va ser per a la xinesa Lin Ping, que va superar la terrassenca Sarai Gascón i la britànica Amy Marren. La propera prova de Marquès seran els 100 metres lliures, avui mateix.

Els altres dos esportistes de la regió central presents a Rio tampoc no van aconseguir ahir els seus objectius, malgrat que un d'ells pot arreglar-ho avui. Es tracta del palista esparreguerí Jordi Morales, que disputarà, a partir de tres quarts de quatre de la tarda, el partit pel tercer lloc contra el xinès Shuo Yan. Ahir, Morales va caure en la seva semifinal de la classe 7 davant del britànic William J. Bailey per tres sets a un. Va vèncer en el primer per 11 punts a 13, però va caure en els altres tres per 11-1, 11-3 i 15-13. La final la disputaran Bailey i el brasiler Israel Pereira Stroh.

En ciclisme, tampoc no va tenir possibilitats de podi Ignasi Ávila, que va quedar en setena posició en la prova del quilòmetre juntament amb el vilanoví Joan Font. Van fer un temps d'1.03.533, a gairebé dos segons del podi.