El vallesà Dani Pedrosa va ser el guanyador del GP de San Marino, celebrat ahir al circuit de Misano. La baralla pel segon lloc entre Valentino Rossi i Jorge Lorenzo va continuar a la sala de premsa, en què el mallorquí va criticar la passada agressiva de l'italià. Márquez, per la seva banda, no va arriscar gens, i el quart lloc el consolida com a líder del mundial. Quan queden només 6 proves, supera Rossi de 43 punts, i de 61 el vigent campió, Lorenzo.

Pedrosa feia cinc proves que no havia trepitjat el podi, i el d'ahir va ser el primer triomf d'aquesta temporada. A més, es va convertir en el vuitè vencedor en proves del mundial de MotoGP el 2016, al costat de Márquez (amb 3), Lorenzo (3), Rossi (2), Miller, Iannone, Crutchlow i Viñales. Qui va sortir a totes ahir a Misano va ser un Jorge Lorenzo que va tenir un duel aferrisat amb Rossi fins que Dani Pedrosa, protagonitzant una gran remuntada, els va passar i es va dirigir cap a la victòria.

En Moto2, Lorenzo Baldasarri (Kalex) va assolir el primer triomf de la seva carrera i va deixar en segon lloc Àlex Rins, que està a només 3 punts del líder del mundial, Johann Zarco. I en Moto3, nova exhibició de Brad Binder, que ja és molt a prop de convertir-se, de forma matemàtica, en el campió del món. El sud-africà ha vençut en cinc proves del mundial.