Després de la relliscada a la lliga davant de l'Alabès (1-2), el Barça ha d'afrontar aquest dimarts el seu primer matx europeu amb un adversari que ja és conegut d'altres ocasions i contra el qual va jugar en la pretemporada, el Celtic de Glasgow. Tot indica que Luis Enrique apostarà al màxim pel seu millor equip i, si pot, posarà en el camp el trident, sempre que Leo Messi tingui bones sensacions i la pubàlgia que té no el deixi a la banqueta.

El porter alemany Ter Stegen és un altre interrogant, baixa per molèsties musculars dissabte i que dilluns va completar tota la sessió preparatòria. Podria tornar a sortir en l'equip escollit, en el qual segur que hi serà Andrés Iniesta, lesionat en el genoll dret durant el matx d'anada de la Supercopa d'Espanya.

Hi haurà canvis en defensa, on les erràtiques actuacions per part d'Aleix Vidal i Javier Macherano els impediran continuar a l'equip. En aquest cas, seran Sergio Roberto i el francès Umtiti els que ocuparan els seus llocs. Al mig del camp, Sergio Busquets i el croat Rakitic seran els que faran costat a Iniesta.

El Celtic de Glasgow arriba en un bon moment al Camp Nou. Acaba de guanyar amb solvència el seu partit domèstic contra el Glasgow Rangers (5-1), en un partit en el qual el davanter francès Moussa Dembelé va destacar moltíssim en anotar un triplet. Als precedents de duels entre ambdós equips, en 6 de 10 partits ha guanyat el Barça, per dues victòries i dos empats. Leigh Griffiths és baixa per lesió.

Luis Enrique i els errors

L'entrenador del FC Barcelona va comentar respecte a la situació de l'equip després de perdre davant de l'Alabès que "està enfadat, una mica fastiguejat, però també amb moltes ganes de competir". Sobre la presència de Leo Messi a l'equip avui, va posar tot el focus damunt del jugador: "m'agradaria que jugués tots els minuts, però mana el seu estat físic, i dependrà de com es trobi per poder determinar els minuts que pot jugar". L'argentí té molèsties a causa de la pubàlgia que el va fer tornar abans d'hora dels compromisos amb la seva selecció.

Sobre la derrota encaixada amb l'Alabès, Luis Enrique va admetre que "m'agradaria no fallar mai, en cap partit. El que em toca a mi és millorar, identificar quins són els problemes, buscar una solució, i cal reconèixer que hi ha aspectes del futbol que no els pot controlar al cent per cent".

Quant al Celtic, va declarar que espera un equip "molt semblant" al que ja es va vèncer (1-3) durant la pretemporada i va elogiar molt la idea de joc del tècnic del conjunt escocès: "jugar, associar-se i saber pressionar la sortida de la pilota. És un amant del bon futbol. Fa poc temps que és al Celtic però ja es veu el que vol el seu entrenador, com pretén que jugui".

Luis Enrique no descarta que el seu rival aposti per una línia amb cinc defenses, com va fer l'Alabès dissabte, i va destacar que serà molt important que els jugadors del Barça "tinguin un dia fi i molt actiu per aconseguir superar totes les dificultats que trobarem".