El director esportiu de l'equip Movistar, Eusebio Unzué, va fer oficial ahir la renovació del contracte del ciclista colombià Nairo Quintana, el guanyador d'aquesta darrera Vuelta a Espanya, fins a la temporada 2019.

Unzué va fer aquest anunci en un acte a la seu de Telefónica, companyia que va informar de la continuïtat del seu patrocini també fins al 2019. En l'acte també hi era el murcià Alejandro Valverde, la renovació del qual es farà "properament", segons va assenyalar Unzué.

Quintana, que va guanyar la seva segona gran volta (ja es va endur el Giro d'Itàlia del 2014), va afirmar que estava "emocionat" després de guanyar la prova espanyola, un triomf que va qualificar de "somni". "Hem fet un gran treball i ens ha sortit bé. Ens hem emocionat amb els companys, i agraïm a Telefónica que allargui el seu patrocini. Això ens dóna tranquil·litat, ja que vol dir que la nostra feina ha agradat i que seguim fent les coses bé", va afegir l'escalador colombià.

Quintana va definir l'equip Movistar com "una família" en la qual és fonamental "la confiança i la germanor" perquè cadascú doni "el millor de si mateix" i arribin els èxits. "Aquesta gran marca no només la portem al mallot i a les bicicletes, sinó també al cor. És l'únic equip professional en el qual he estat, i hi vull estar molts anys, ja que m'agrada i és una gran família", va afegir.

El colombià va reconèixer que en aquests anys al màxim nivell del ciclisme professional s'ha convertit en un ambaixador del seu país i en un referent per als més joves, un fet que també va recordar el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.