Arriba el trail polivalent. Ara ja no serveix només saber córrer. També cal nedar. La Swimrun la Baells neix amb l'objectiu de presentar un nou repte a tots aquells que es mouen bé en les dues disciplines, que són amfibis del trail i de la natació. Amb l'embassament de la Baells, a Berga (Catalunya) com a escenari, la prova es presenta com la primera swimrun de muntanya del país, allunyant-se del mar i situant-se en un dels racons més singulars del Berguedà.

Amb 22'7 quilòmetres de distància, la Swimrun La Baells combina trams de trail de muntanya amb aigües obertes en una cursa sense transicions ni interrupcions que acollirà un màxim de 200 participants. Les inscripcions ja estan obertes a: http://inscripciones.pangeattitude.com/aWRtPTEmY29kaT00/

El swimrun és una modalitat adreçada als que gaudeixen tant corrent com nedant i permet competir alternant tots dos terrenys en un mateix recorregut. A la cita de La Baells, l'aventura arrencarà al poble de Vilada, i els atletes seguiran un recorregut format per 5 trams de terra i 4 aquàtics al voltant de l'embassament, fins a completar els 22'7 km del recorregut arribant finalment al Berga Resort. En total, seran 20 km corrent (87%) amb 1000m D + i 1100m D- mentre que el 13% restant seran 2'7 km de natació, amb un màxim de 900 m nedats de forma contínua.

Es podrà participar en parella o individualment en una prova que comptarà amb cinc avituallaments i que es podrà completar en un màxim de 6 hores. "Serà la primera swimrun de muntanya de l'estat perquè totes les que s'estan fent fins ara són al mar i, en el nostre cas, traslladarem la part de natació a l'embassament de La Baells. A més, tot i que el swimrun normalment és per parelles, en el nostre cas, com a novetat, es podrà participar també de forma individual", explica David Prieto, director de la prova.

Corredors de trail running, triatletes, nedadors d'aigües obertes, esportistes que busquin noves experiències... tots es donaran cita a La Baells per posar a prova el seu esperit de superació en una cursa diferent en un dels racons més especials de Catalunya.

El swimrun és un esport que va néixer a Suècia el 2006 de la mà d'Ötillö (Island to Island), la prova competitiva més extrema del món. La idea inicial va ser dibuixar una cursa per l'arxipèlag d'Estocolm que suposava anar alternant mar i terra. Durant els primers set anys, Ötillo va ser l'única prova que es realitzava però al 2014, Europa va viure fins a 54 curses diferents, mentre que en aquest 2016 l'explosió del Swimrun ja és una realitat amb prop de 100 cites a tot el món.

El 2 d'octubre serà el torn de la primera edició de la Swimrun La Baells. Les inscripcions, de 35 €/persona si la participació és en parella i de 40 € en cas de ser individual, romandran obertes fins que s'exhaureixin les 200 places disponibles. El preu de la inscripció inclou samarreta oficial de l'esdeveniment, gorra de natació, dutxes a la meta, cronometratge o assistència mèdica amb embarcacions per cobrir els trams aquàtics, així com guarda-roba al punt de sortida que l'organització traslladarà a la meta. Aquesta primera swimrun de muntanya del país serà una oportunitat única per descobrir el Berguedà a peu i a braça.