El tennista suís Stanislas Wawrinka va donar la sorpresa en la final de l'Obert dels Estats Units, en la qual es va imposar al número u del món i guanyador de l'any passat, el serbi Novak Djokovic, en quatre sets (6-7, 6-4, 7-5 i 6-3) i tres hores i 54 minuts de joc. D'aquesta manera, Wawrinka es va adjudicar el seu tercer títol de Gran Eslam, ja que anteriorment havia guanyat l'Open d'Austràlia el 2014 i el Roland Garros el 2015.

Djokovic va iniciar el matx de forma immillorable, ja que es va endur els tres primers jocs. Tot i això, el suís va reaccionar i va aconseguir forçar el tie-break, en el qual el serbi es va imposar amb solvència per endur-se el set inicial. Wawrinka va començar la segona sèrie amb molta confiança i concentració, i va aprofitar els dubtes de Djokovic en el servei per tornar a igualar el duel.

El tercer parcial es va iniciar amb la mateixa tònica, i el suís va trencar el servei del seu rival a la primera oportunitat. El serbi va reaccionar i va empatar a cinc jocs, però no ho va rematar i Wawrinka es va posar a només un set del títol. En la quarta sèrie el suís va aconseguir el control del duel, ja que tenia un millor nivell de joc i més reserves físiques. El nou campió va demostrar el seu talent, especialment en el revés, per aguantar la pressió i obtenir el campionat en la primera pilota de partit de què va disposar.