La Sala Nexe-Espai de Cultura de Sant Fruitós de Bages va acollir, ahir a la nit, la inauguració oficial de l'exposició anomenada 100 anys de basquetbol a Catalunya, del pati al parquet, la mateixa que ja es va poder veure a Manresa a final de l'any passat.

L'acte va tenir la presència de l'alcalde de la localitat bagenca, Joan Carles Batanés, del president de la comissió organitzadora de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas, del regidor d'Esports, Tomàs Casero, del president de l'Asfe, Josep Mensa, i del representant a la Catalunya Central de la Federació Catalana de Bàsquet, Fernando Peñarrubia.

L'exposició, que es va obrir aquest dilluns al públic i es podrà visitar fins al divendres 14 d'octubre, fa un recorregut per l'esport de la cistella a Catalunya a través dels diferents fets històrics dels darrers cent anys. En el muntatge s'ha dedicat un espai especial al paper de la dona en el món del bàsquet i un altre de destinat al minibàsquet. També cal destacar la mostra que fa referència als primers equips de bàsquet femení del Col·legi de les Monges, de l'Asfe i de l'escola Paidos.