Després d'una medalla d'or, un segon diploma paralímpic. Núria Marquès, nedadora de Castellví de Rosanes, pertanyent al CN Sant Feliu (anteriorment al CN Martorell, on va començar), que va aconseguir la primera plaça en la jornada inaugural de natació dels Jocs Paralímpics de Rio, en la prova dels 400 lliures, va quedar ahir a les portes de la segona medalla en classificar-se quarta en els 100 lliures en la categoria S9 (en el cas de Núria Marquès, amb una cama amputada) amb un temps d'1' 03'' 94; en aquesta prova, una altra catalana, Sarai Gascón, va aconseguir el subcampionat.

Marquès va entrar a la final dels 100 lliures amb el quart millor temps, 1' 03'' 82, que és la seva millor marca personal. En els 200 estils, la nedadora de Castellví de Rosanes havia aconseguit la cinquena posició amb 2' 37''30, que és també el seu millor temps en la modalitat i distància. En aquests Jocs Paralímpics, Núria Marquès encara té pendents algunes proves més, els 50 lliures (aquesta matinada passada), els 100 papallona i els 100 esquena.

L'estrena de Núria Marquès als Jocs Paralímpics, malgrat els seus disset anys, no està passant desapercebuda i no fa sinó donar continuïtat als grans Mundials de Glasgow, on va sumar una medalla de plata i tres de bronze el 2015. L'any següent, en els europeus de Funchal, va pujar set cops al podi amb dos ors, tres plates i tres bronzes i un rècord europeu en els 100 esquena. Una destacada progressió d'una nedadora versàtil, que domina tots els estils en les diferents distàncies, com demostren els seus resultats.