El Campionat d'Espanya de Marathon es decidirà aquest dissabte a la Berguedà Bike Marathon d'Avià, en una cursa apassionant que reunirà els millors especialistes de la modalitat.

La competició constarà de tres curses: l'elit, que es farà en un circuit de 70 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 2.500 metres, l'open, que es durà a terme al mateix circuit, i la d'iniciació, que tindrà un total 40 km i 1.600 metres de desnivell positiu acumulat. Totes elles es posaran en marxa a partir de les nou del matí. S'espera que més de 600 ciclistes, entre professionals i populars, participin a la prova.

El circuit llarg combinarà trams de pista i corriols, i començarà amb una gran primera pujada al mirador de la Figuerassa i transitarà per l'antic camí de Cercs a Peguera, on s'aconseguirà la màxima altitud. De retorn a Avià la ruta seguirà pel Càmping Valldora, Sant Pere de Graudescales, Sant Lleïr, la pujada dels pantans i el sender de Sant Salvador. Per altra banda, el traçat de 40 km transcorrerà pel mirador de la Figuerassa, Espinalbet, el Pi de les Tres Branques i el Coll de la Mina amb el sender de Sant Salvador.

Els campions d'Espanya de la modalitat de la temporada passada intentaran defensar la seva corona, però a banda de José Márquez i Sandra Santanyes caldrà tenir en compte Ismael Ventura, Milton Ramos, Ramon Sagués, Julen Zubero, Guillem Muñoz, campió de la Copa Catalana BTT Marathon, i Óscar Mogollón, campió de Balears en la mateixa modalitat. En la categoria femenina, Clàudia Galícia i Sandra Jordà. Seran dos circuits durs i divertits en ple prepirineu català al peu del Parc Natural del Cadí, que permetran als participants gaudir d'espectaculars atractius naturals.