El FC Barcelona Lassa ha caigut derrotat (96-100), després d'una pròrroga, davant el CSKA Moscou, vigent campió de l'Eurolliga, al pavelló OAKA d'Atenes, després d'un xoc jugat de poder a poder, però el bloc rus, gairebé amb la mateixa plantilla que la passada campanya ha imposat la seva llei en els minuts finals.

Amb un Nando de Colo espectacular (28 punts), escortat per Milos Teodosic, els homes de Dimitris Itoudis han hagut de treballar durament davant un Barcelona en el qual Tyrese Rice i Petteri Koponen han marcay el ritme de joc, han anotat 36 punts entre tots dos i Ante Tomic ha imposat la seva llei a la zona rival encara que l'equip encara necessita acoblar-se.

Com és lògic, els dos equips encara estan en rodatge i per aquest motiu els atacs, a pesar del poc encert de tots dos des de la línia de 6,75 a la primera meitat, s'han imposat a les defenses.

Giorgios Bartzokas ha rotat més el seu equip que Itoudis el seu, ja que la seva plantilla, excepte pel fitxatge del nord-americà, és gairebé la mateixa que va guanyar la Euoroliga i la lliga russa la temporada passada.

Gràcies a la velocitat impresa per Tyrese Rice, l'encert exterior de Brad Oleson (2 triples) i el domini interior d'Ante Tomic, el Barcelona ha manat en el primer quart (25-22).

Juan Carlos Navarro, que ha entrat al final del primer quart, ha liderat l'equip a l'inici del segon i els blaugranes se n'han anat (35-30, m.14) i han mantingut bé el seu avantatge (42-37, m.18) però Agustine ha començat a dominar a la pintura blaugrana i a equilibrar el partit, però pèrdues de pilota i errors en els llançaments han permès a Aaron Jackson i Corey Higgins sortir al contraatac i donar la volta al marcador (42-46, m.20) després d'un parcial de 9-0, però Rice ha retallat al descans (44-46).

El propi Rice ha tornat a marcar el ritme en el tercer quart i l'efectivitat exterior, a més d'accions interiors de Tomic, tornaven a donar la iniciativa als blaugranes (60-55, m.26), però De Colo i Teodosic augmentaven el ritme del seu equip i entre tots dos portaven a un parcial de 0-9 (60-64, m.29).

El Barcelona equilibrava de nou al final de quart amb quatre tirs lliures de Koponen i Dorsey (64-64) i tot tornava a començar però triples de De Colo, Teodosic i dos punts de Kurbanov obligaven Bartzokas a parar el partit (66-74, m.34).

Petteri Koponen ha començat a mostrar-se més incisiu i gràcies a un triple obligava Itoudis a demanar temps (72-76, m.36)

El CSKA s'estavellava contra la defensa blaugrana un altre triple del finès Koponen seguia retallant (75-78), però el CSKA se centrava en defensa i el Barcelona fallava triples en atac per part de Oleson i Koponen i De Colo encertava (75-83, m.38).

Tot semblava sentenciat però el Barcelona tornava a la càrrega i triples consecutius de Claver i Koponen (el tercer) a més d'una penetració d'Arrissi deixaven el marcador en 83-85 a falta de 40 segons. Teodosic fallava un triple i Agustine cometia personal en atac sobre Tomic que transformava els dos tirs lliures i forçava la pròrroga (85-85).

De nou era Rice, amb un triple, el que avançava al Barcelona (89-88), però Nikita Kurbanov i un triple de Khryapa semblava decidir ja la contesa (91-98, m.44). Oleson retallava amb un triple, però ja no canviaria la dinàmica i el CSKA Moscou s'emportava la victòria (96-100)

Fitxa tècnica

96 - FC Barcelona Lassa (25+19+20+21+11): Rice (19), Oleson (11), Perperoglou (2), Claver (11), Tomic (17) -zinc inicial-; Dorsey (7), Navarro (7), Vezenkov (4), Eriksson (-), Ribas (2), Koponen (16) i Sena (-).

100 - CSKA (22+24+18+21+15): De Colo (28), Jackson (8), Fridzon (11), Khryapa (4), Lazarev (6) -cinc inicial- Agustine (8), Teodosic (11), Higgnis (12) i Kurbanov (12).

Àrbitres: Gkontas, Anastopoulos i Tsrouxa

Eliminats Lazarev (m.30)

Incidències: Primer partit del Torneig 'Diamonds Are Forever', homenatge a Dimitris Diamantidis, disputat al Pavelló OAKA d'Atenes davant uns 5.000 espectadors.