El manresà establert a Esplugues de Llobregat Ignasi Ávila, juntament amb el seu guia, Joan Font, es van penjar la medalla de plata en la prova de ciclisme en ruta masculina B, després d'entrar en segona posició en un esprint que es van endur la parella holandesa formada per Vincent Ter Schure i Timo Fransen. Per la seva banda, els britànics Steve Bate i Adam Duggleby van obtenir el bronze en arribar a 30 segons dels dos primers classificats.

La prova tenia un recorregut total de 99 quilòmetres, i en el primer resultat parcial, als 15 km, Ávila i Font anaven tercers a 1:12 dels irlandesos Damien Vereker i Sean Hahessy, que s'havien escapat del pilot. En el segon control de temps les coses seguien igual, però tot seguit els catalans i els holandesos es van escapar i es van jugar la medalla d'or a l'esprint, en el qual es van imposar la parella Ter Schure-Fransen.

En finalitzar la cursa, Ávila va declarar que tant ell com Font han demostrat que van arribar "en forma" a Rio. "Amb aquesta plata ens sentim molt satisfets de la nostra actuació" va explicar, i tot seguit va afegir que anar als Jocs és "un somni".

Aquesta medalla no és la primera que assoleix Ávila en uns Jocs Paralímpics, ja que va obtenir la plata en el relleu de 4x400 metres a Sidney i el bronze en els 1.500 metres de Pequín, en ambdós casos com a atleta.

Després dels Jocs de Londres va deixar l'atletisme i va començar a competir en ciclisme en tàndem amb Joan Font, amb qui es va proclamar campió del món de fons en carretera a Nottwil (Suïssa) l'any 2015. També va ser subcampió mundial en fons i en contrarellotge a Baie-Corneau (Canadà) el 2013, i en persecució en pista a Aguascalientes (Mèxic) el 2014 i a Montichiari (Itàlia) aquest any.