El Reial Madrid s´aferma com a primer classificat de la lliga, amb la victòria (0-2) al camp de l´Espanyol, que va ser més pràctica que no pas brillant. És la 16a victòria seguida del Madrid de Zidane en partits de lliga, que iguala el rècord de Pep Guardiola i el seu Barça del curs 2010-11. En el cas dels blaugrana va ser en una mateixa temporada mentre que pel que fa al Madrid ha estat a cavall entres dos exercicis, amb 12 victòries en el curs passat més les quatre de les jornades de la present campanya.

Els primers minuts van ser de domini de l´Espanyol i l´equip de Quique Sánchez Flores va tenir les seves ocasions per marcar. Malgrat que Piatti es va lesionar molt aviat, als 8 minuts, i que Sergio Ramos va merèixer veure la segona targeta groga, l´Espanyol no va perdre en cap moment el ritme i Casilla es va haver d´emprar vàries vegades per evitar el gol dels locals. Quan tot ja feia pensar que s´arribaria amb el 0-0 al descans, James va marcar el primer gol del partit ja en temps de descompte.

El Madrid tenia les baixes prou importants de Cristiano Ronaldo i de Bale però no van pesar. En la segona part, l´Espanyol encara ho va intentar però sense tenir tantes idees i el control era per als homes de Zidane que van aconseguir fer el 0-2 definitiu gràcies a Benzema. Un triomf que els manté al davant de la classificació de la Primera, i en solitari.