El Gimnàstic de Manresa, per mitjà d´un comunicat, s´ha defensat de les acusacions d´acordar l´empat en un partit de cadets davant el Cornellà el 30 de maig del 2015, que afavoria a les dues entitats per ascendir a Divisió d´Honor, i en detriment d´un Europa que va acabar tercer a la classificació. Precisament, el pare d´un jugador de l´Europa ho denunciava en un article publicat per John Carlin a El País aquest passat cap de setmana.

«El Gimnàstic nega qualsevol implicació en el suposat tripijoc. Aquesta entitat mai ha intentat ni ha participat de cap actuació extraesportiva que pretengui adulterar el resultat de les competicions; així ho avalen 70 anys d´història sense incidents». Amb aquestes primeres afirmacions, el club manresà vol sortir al pas de la denúncia de l´esmentat pare, Mark Freeman, afegint que «el Gimnàstic condemna la falsedat de les acusacions que es fan en l´article, que són difamatòries i atenten a l´honor d´aquesta instituació i dels membres que la integren».

Respecte a l´esmentat partit entre el Gimnàstic i el Cornellà, que va acabar amb empat a zero gols, l´Europa ja va queixar-se en aquell moment a la Federació Catalana de futbol, però el comitè de competició va arxivar la queixa. Aquest fet també és un argument del Gimnàstic recordant que «cap dels dos clubs implicats va ser sancionat per la federació. Després d´arxivar-se el cas, l´Europa no va recórrer, acceptant d´aquesta manera la inexistència d´una infracció. A més, l´àrbitre no va fer constar a l´acta cap irregularitat o anomalia».

En el comunicat, el club manresà deixar clar que «confiem en l´honestedat i professionalitat de la seva plantilla esportiva i en la transparència de la competició, valors que es transmeten als seus jugadors». Per acabar, el Gimnàstic recorda que ha posat aquest afer en mans dels seus advocats perquè «prenguin les mesures legals oportunes contra els possibles responsables de les manifestacions que hagin posat en entredit l´honorabilitat del club.