Barça i Atlètic de Madrid s'enfronten avui al Camp Nou en el primer partit gran de la temporada, un partit de lliga que ha de mesurar les inèrcies positives del campió contra el conjunt de Diego Simeone, que va acabar el somni europeu blaugrana de l'última Champions. Aquest és l'últim record que tenen els barcelonistes en els seus enfrontaments contra l'Atlètic, un equip amb el qual mantenen un balanç totalment favorable des que Simeone n'és l'entrenador.

Després de la rebolcada contra l'Alabès (1-2), l'equip de Luis Enrique ha crescut en només dos partits en què ha marcat dotze gols i n'ha encaixat un. En tots dos han tingut especial protagonisme els seus tres davanters: Leo Messi, Luis Suárez i Neymar. Precisament, Messi i Suárez són, amb Griezmann i Rubén Castro, els màxims golejadors del la lliga. Des de l'inici de curs, el trident blaugrana ha anotat en set partits 17 gols i ha repartit 12 assistències.

Avui, Luis Enrique no podrà comptar amb el central Umtiti, lesionat. Abandonarà la idea provisional del 3-4-3 (a Butarque) i és molt possible que sigui Mascherano qui entri pel francès. Tornarà Sergi Roberto al lateral dret; Jordi Alba defensarà la banda esquerra i Mascherano acompanyarà Piqué en l'eix defensiu. També tornarà Sergio Busquets a la posició de migcampista, mentre que Rakitic i Iniesta completaran la línia de creació. Davant no hi ha dubtes: Messi, Suárez i Neymar.

L'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez, ha assegurat que "serà una bona prova per demostrar que l'equip està a un bon nivell contra un clar aspirant a guanyar tots els títols. Som dos equips que ens coneixem molt bé. El darrer partit amb ells no ens va sortir bé, i això em motiva".

Luis Enrique ha avisat als seus jugadors que la plantilla entrenada per Simeone fa "moltes coses bé. Basen la seva solidesa en un gran joc defensiu. Són el millor equip en replegament intensiu. Això indica la complexitat de vèncer l'Atlètic de Madrid; a més, té quatre jugadors de qualitat a dalt", va afegir el tècnic.

Defensa a Neymar

A més d'elogiar la qualitat de l'Atlètic de Madrid, Luis Enrique va parlar del comportament de Neymar, després de les queixes que han sorgit respecte al seu joc i les filigranes del brasiler en l'àmplia victòria contra el Leganés dissabte passat: "Neymar juga d'aquesta manera, ho permet el reglament i ho seguirà fent. És el seu estil, la seva manera de jugar. Potser calgui atacar més les coses que no permet el reglament", va argumentar.

L'Atlètic de Madrid arriba rellançat a la cita. Després dels dubtes que van provocar dos empats contra Alabès i Leganés, la seva contundent resposta de l'última setmana -tres victòries, deu gols a favor i cap en contra- ha confirmat una potent plantilla, un equip d'altíssim nivell, múltiples variants i una arribada incontestable. La lidera el francès Antoine Griezmann; ja suma quatre gols i una assistència. L'acompanya el seu compatriota Kevin Gameiro, pretès a l'estiu pel Barça, fitxat per l'Atlètic i bigolejador en la temporada actual. Amb Fernando Torres i l'argentí Ángel Correa com a recanvis de garanties, Griezmann i Gameiro repetiran titularitat. També el belga Carrasco, que ocuparà la banda esquerra. La dreta serà per a Saúl Ñíguez, dins del 4-4-2 de sortida. Hi haurà només dos canvis a l'onze respecte al 5-0 a l'Sporting: Gabi Fernández entrarà al mig centre i Juanfran Torres tornarà al lateral dret. La resta seran els mateixos de dissabte. A la porteria hi jugarà l'eslovè Jan Oblak, cobert per davant pels centrals Stefan Savic i Diego Godín, amb Filipe Luis i amb Koke Resurrección al mig camp amb Gabi Fernández, a més dels citats Saúl, Carrasco, Gameiro i Griezmann.