Berga serà l'epicentre, aquest cap de setmana, d'una de les proves de la Copa Espanya d'alpí en línia. En aquesta competició hi participaran més de 60 patinadors de Catalunya, Astúries, Castella i Lleó i Extremadura d'entre 6 i 45 anys i de totes les categories que disputaran la tercera fase de la Copa Espanya i la segona fase de la Lliga Catalana. També competiran per endur-se el primer Trofeu May Luengo i el primer Trofeu Berguedà Alpí en línia.

La capital berguedana acull per primera vegada una competició d'aquestes característiques amb l'objectiu de convertir-se en una ciutat referent en la pràctica d'aquesta modalitat esportiva, amb la creació, properament, d'un circuït estable d'entrenaments de patinatge alpí en línia a la zona del Tossalet.

La competició, que se celebrarà al passeig de la Pau de Berga el proper diumenge 25 de setembre a partir de les 10 del matí, està organitzada per May Luengo Club Esquí, la Federació Catalana de Patinatge i l'Ajuntament de Berga. Eduard Coronado, representant del club May Luengo, va assegurar ahir a la presentació de la prova que la ciutat de Berga està preparada per acollir aquest esdeveniment esportiu i va afirmar que el passeig de la Pau "és el millor espai per disputar les proves" per la seva pendent acumulada del 7 % de desnivell. Coronado va destacar que es tracta d'una disciplina "poc coneguda" i que té els seus orígens en el món de l'esquí, "però que és possible practicar-la en zones urbanes i fora de la temporada d'hivern".

Per la seva banda, el tècnic d'esports de l'Ajuntament de Berga, Josep Alberich, va mostrar-se satisfet que aquesta competició se celebri a la ciutat. "Des del primer moment hem rebut la resposta amb ganes i més tenint en compte que s'estudia la possibilitat d'implantar un circuït a Berga per a la pràctica de l'alpí en línia"

La directora tècnica de la Federació Catalana de Patinatge, Mònica Piosa, espera que sigui la primera de moltes proves que se celebrin a la capital berguedana amb l'objectiu de continuar apostant per la descentralització de l'activitat de la federació i per la preparació de competidors per participar als World Roller Games, que tindran lloc a Barcelona el 2019.