L´emblemàtica pedalada de resistència en BTT del Bages, la Marxa Selènika, arriba aquest diumenge a la seva 28a edició. La Penya Ciclista Navarcles ha preparat enguany una ruta circular pels paisatges humits del nord del Bages i el Baix Berguedà, a cavall dels boscos i les rieres que drenen la vall del riu Llobregat; com sempre es preveu una important participació.

El recorregut té un total de 114,5 km i passarà pels municipis de Navarcles, Calders, Artés, Sallent, Avinyó, Balsareny, Gaià, Puig-reig, Viver i Serrateix, Navàs, Castellnou de Bages, Santpedor i Sant Fruitós. En tot l´itinerari, els participants hauran de fer front a un desnivell acumulat de 2.350 m i disposaran de quatre controls d´avituallaments: a Gaià (km 30 fins a les 11 h), can Marçal a Puig-reig (km 57 fins a les 13 h), Sant Genís de Messedella a Navàs (km 85 fins a les 15 h) i Castellnou de Bages (km 99 fins a les 17 h). L´hora de sortida serà a les 8 del matí i es tancarà el control d´arribada a les 18.30 h. Els dorsals es podran recollir el dissabte de les 5 a les 8 de la tarda al pavelló municipal de Navarcles i el mateix diumenge de 7 a 8 a la mateixa instal·lació.

La principal novetat d´aquesta 28a edició és la recomanació dels organitzadors de portar GPS per seguir la ruta en detall amb una intenció doble, minimitzar la presència de senyals a la natura i optimitzar els vehicles de marcatge. No obstant, els participants sense equip de navegació podran seguir el trajecte igualment, encara que només trobaran marques en les cruïlles i punts conflictius, que estaran degudament senyalitzats. El track es pot descarregar a la pàgina web de la prova: www.selenika.com. Enguany hi haurà un control de pas dels participants en cada control el que facilitarà un seguiment dels corredors a la mateixa web per part de familiars i amics.

Dels 114,5 km de recorregut, la majoria (100,5 km) són camins; la resta, 6,5 km de trams asfaltats i 7,5 km de senders. Pel que fa a les inscripcions no preferents, aquestes es poden fer fins avui dijous (els menors de 16 anys han de presentar una autorització de menors signada pel pare/mare o tutor. La limitació d´inscrits és de 1.450 participants tenint en compte que no hi haurà inscripcions de darrera hora.