En un minut, el Barça va firmar ahir la seva sentència contra un Atlètic de Madrid que aprofita al Camp Nou totes les oportunitats per treure bons resultats. Messi es va ressentir del pubis i la sortida del camp de l'argentí va venir seguida, pocs segons després, de l'1-1, obra de Correa, que va igualar el gol que Rakitic havia anotat en un primer temps molt treballat. Ell i Torres, que li va fer la passada, acabaven d'entrar al camp, i una relliscada de Mascherano va completar la mala fortuna barcelonista

Luis Enrique va deixar fora de la convocatòria, per tercera vegada consecutiva, Aleix Vidal. El lateral dret en l'onze local va ser per a un Sergi Roberto que va ser un dels millors jugadors blaugrana en els primers 45 minuts. En teoria, anit, el Cholo Simeone treia un equip valent, amb Yannick Carrasco que feia costat a Griezmann i Gameiro com a puntes de llança atlètiques. Però la pressió a dalt dels visitants només va durar 5 minuts i, de seguida, van posicionar-se dins del propi camp, mirant de tancar totes les vies d'accés cap a l'àrea.

La tàctica d'un rival que té molt ben estudiat el Barça va donar un bon rendiment durant gairebé tot el primer temps. Luis Suárez era un nàufrag buscant espais, Neymar no s'escapava del parell d'homes que sortien a tapar-lo a la banda esquerra i Messi va llançar des de la frontal de l'àrea el primer xut, al minut 13, que Oblak va poder aturar sense problemes. L'Atlètic va tenir poc després la seva ocasió, en una forta rematada de Carrasco que va rebutjar un atent Ter Stegen. I en uns breus instants de desconcert en la defensa local, Mascherano es va haver de llançar ràpidament als peus de Gameiro per evitar uns mals més grans abans que el Barça tornés a agafar, decidit, el timó.

Rakitic canvia el guió

L'equip de Luis Enrique va tornar a la càrrega, insistent i buscant les escletxes dels matalassers. La seva barrera s'hauria pogut trencar al minut 33 si l'àrbitre Fernández Borbalán no hagués mirat cap a una altra banda quan la pilota va impactar a la mà de Saúl dins de l'àrea. En tot cas, l'acció sí que va servir per esperonar més tant el Barça com els aficionats. Neymar va llançar amb intenció un tir que va sortir molt a prop del pal, i tot conduïa cap a un premi que, a la fi, va arribar.

Per marcar, però, va caldre fer un canvi en el que estaven esperant els defensors. No connectar fins a dins de l'àrea, sinó buscar amb encert una acció directa amb rematada d'un dels homes de segona línia. Va centrar Andrés Iniesta des de la banda esquerra, i Ivan Ratikic va fer una pentinda excel·lent i va deixar l'esfèrica lluny de l'abast d'Oblak.

Nervis i ensurt

Semblava tot ben encarrilat, però les sortides del camp de Messi i de Busquets van desnivellar el Barça, que, de seguida, va rebre l'empat. Van començar les presses, amb un Neymar que va tenir un parell de clares ocasions a les seves botes. Va pujar a rematar els córners Piqué, i va estar a punt de marcar. Ho va tornar a intentar Rakitic; fins i tot, a la desesperada, Iniesta va provar de ser l'heroi d'última hora com ho ha estat altres cops.

Ben mirat, encara tot podia ser pitjor, perquè Godín va rematar de cap, dos minuts abans del final, i va ser Ter Stegen, amb la punta dels dits, el que va evitar una derrota que ja hauria estat la cirereta d'un pastís que no va ser dolç per a un Barça que continua 3 punts per sota del Reial Madrid.