Leo Messi es va lesionar dimecres contra l'Atlètic de Madrid i estarà tres setmanes de baixa. El crac argentí té una ruptura muscular a l'adductor dret i es perdrà els duels lliguers contra l'Sporting de Gijón i el Celta, així com el partit de Champions al camp del Borussia Mönchengladbach.

L'estrella blaugrana estarà una setmana de repòs absolut i posteriorment 10 dies de treball específic per després tornar als entrenaments. El gran objectiu del Barça és que Messi es curi bé per evitar que es reprodueixi en el futur aquest tipus de lesió i, especialment, perquè arribi a temps al partit de Champions contra el Manchester City (19 octubre). L'argentí realitzarà la recuperació a Barcelona i no viatjarà a l'Argentina tal com s'especulava les darreres hores. Una lesió que està relacionada amb les molèsties que va tenir a principi de mes a l'adductor esquerre. Aquest dolor va provocar que l'argentí hagués de readaptar els seus moviments i, per tant, l'adductor dret havia de suportar bona part del seu pes.

Sens dubte, els blaugrana notaran l'absència del crac argentí. Des de la temporada 2006-07, Messi s'ha perdut un total de 96 partits. Amb ell, l'equip té una mitjana del 70% de victòries, 19% d'empats i 11% de derrotes. Pel que fa als gols, el balanç és de 2,65 gols a favor per 0,8 en contra. Els números sense l'argentí son lleugerament pitjors amb el 66% de victòries, 21% d'empats i 13% de derrotes. En el que més notarà l'equip la seva absència és en l'apartat dels gols perquè sense Leo l'equip sempre ha estat més previsible i això ha facilitat el treball a les defenses rivals.