El Barça visita aquesta tarda (16.15 h) l'Sporting de Gijón després de l'empat al Camp Nou amb l'Atlètic de Madrid. Un desplaçament complicat a El Molinón, per a un equip amb la necessitat d'obtenir la victòria i d'aquesta manera no allunyar-se més del lideratge que ostenta el Reial Madrid, amb tres punts d'avantatge.

Luis Enrique va comparèixer ahir davant dels mitjans per parlar sobre l'actualitat blaugrana i, especialment, de la lesió de Messi, que es perdrà tres setmanes per un trencament de l'adductor dret. L'asturià no va voler entrar en polèmiques amb Bauza, seleccionador argentí. "L'única realitat en tot aquest tema és que tots busquem el bé de Messi, igual que el de tots els jugadors del club. Que estigui lesionat el millor del món és una mala notícia per a tots". En relació amb l'absència de la seva estrella, el tècnic culer va expressar que "espero la millor versió de tots els meus jugadors. Haurem de buscar nous recursos, això sí." Luis Enrique tampoc no podrà comptar amb Sergio Busquets, que no va acabar el partit amb l'Atlètic perquè arrossegava un procés gripal.

L'asturià es va pronunciar sobre els possibles substituts del de Badia. "Mascherano, Sergi Roberto, Rakitic, André Gomes.... Tenim opcions per suplir Busi". Sembla que serà Gomes qui tornarà a ocupar la posició de pivot defensiu. I també es perdrà el partit Samuel Umtiti, que ja va ser baixa en el partit contra l'Atlètic, per una distensió al lligament lateral del genoll esquerre. Això no vol dir que Luis Enrique no faci canvis en la defensa, on Jéremy Mathieu podria entrar per donar descans a Javier Mascherano o Gerard Piqué en l'eix de la saga, així com Digne a Jordi Alba en el lateral esquerre.

Sobre la polèmica per l'enigmàtic missatge d'Aleix Vidal a Instagram, l'asturià va explicar que "els jugadors poden opinar a les xarxes socials, només faltaria. Les meves decisions parlen per si soles, però no tinc cap queixa d'Aleix Vidal. S'entrena a la perfecció".