Sembla que el Barça sí que tindrà en aquesta temporada un home clau per decidir finals de frec a frec. El seu nou director, Tyrese Rice, ahir va exercir novament de botxí del Reial Madrid (li va prendre un títol de l'Eurolliga quan era al Maccabi) i va ser fonamental per derrotar els jugadors blancs a la semifinal de la Supercopa. Va anotar 30 punts i va fer 12 dels últims 16 del Barça; els altres quatre van ser obra de Justin Doellman, amb assistències seves. El Madrid, que va trobar a faltar un Chacho Rodríguez que ha marxat a la NBA, va escapar-se un parell de vegades però no va ser capaç de fer valer els seus avantatges, tot i que Llull va fer un partidàs.

Un festival ofensiu

Els primers minuts de partit van ser molt espectaculars, amb Madrid i Barça més preocupats d'atacar que no pas de defensar. L'equip blanc afinava amb els triples, 5 bàsquets dels seus primers intents de 6,75, i amb Llull anotant 11 dels primers 22 punts del seu equip. Els homes de Bartzokas no afinaven des de fora, però tenien el poder de desequilibri de Tyrese Rice, que va arribar també als 11 punts per deixar el marcador en un 22-21 a les acaballes del període inicial, que va culminar amb la màxima igualtat en el marcador (26-26).

El descans de Sergi Llull va ser un bàlsam per al Barça Lassa, que es va avançar amb 5 punts seguits de Justin Doellman (32-35). Amb el retorn del menorquí, l'equip de Pablo Laso es va tornar a posar les piles. Després que Pau Ribas fes el triple del 38-38, el Reial Madrid va encadenar un parcial de 10-1 amb la contribució de la seva columna vertebral: Llull, Rudy i Reyes. Com a nota discordant, Randolph feia una absurda tercera falta, en atac. L'avantatge que tenia el Madrid a dos minuts per al descans (48-39) es va fondre gràcies a Rice i a la manca de concentració dels de la capital de l'estat. El Barça tan sols perdia d'un a la mitja part.

La història es va repetir: de nou Llull i Rudy obrien forat (59-51) i els blaugrana es refeien. Ara, amb un protagonista sorpresa com Víctor Claver, autor d'onze punts durant el tercer quart i gran impulsor del parcial de 0-14. Encara que Rice va estar una estona a la banda amb molèsties al genoll esquerre, els de Bartzokas vencien per 70-73 quan començava el darrer capítol.

Tot es va decidir en la recta final. Amb 82-83, la falta antiesportiva de Llull a Rice més tècnica de Laso va començar a descentrar el Madrid. Rice va col·locar un 86-91 a falta de dos minuts, tot i que el rival no va llançar la tovallola. Randolph i un Llull incombustible posaven més emoció amb el 91-93. Segurament que el darrer cartutx dels Madrid va ser un intent triple de Rudy que va escopir el ferro. Doellman va obrir més forat (91-95). Ayón va anotar la darrera cistella madridista abans que Doellman i Rice tanquessin el partit amb el 93-99. Avui, final del Barça contra el Gran Canària.