L'Herbalife Gran Canària va donar la gran sorpresa i es va imposar amb comoditat (79-59) al Barça Lassa a la gran final de la Supercopa ACB, que es va dur a terme a Vitòria. D'aquesta manera, els canaris es van endur el seu primer títol oficial i van trencar el domini de Barça i Madrid, que s'havien repartit els trofeus d'aquesta competició les darreres set temporades. L'escorta nord-americà Kyle Kuric va ser designat millor jugador del campionat.

El conjunt dirigit per Luis Casimiro va fer un inici de partit gairebé immillorable, amb Bo McCalebb com a líder. El base, que va guanyar clarament la partida a Tyrese Rice, va anotar 11 punts al primer quart, i, acompanyat d'un Royce O'Neale que sumava en totes les facetes del joc, va posar el seu equip 12 punts per sobre al primer quart (21-9). Al final del mateix període, els blaugrana van reaccionar per mitjà de Víctor Claver i van acabar el quart amb un resultat de 23-17. Tot seguit, la segona unitat de l'equip canari va esborrar de la pista els seus rivals, i es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb onze punts d'avantatge per a l'Herbalife (50-39).

En la segona meitat, el Gran Canària va sortir disposat a ampliar al màxim la renda per tal de no deixar escapar el triomf. Els de Casimiro van mantenir un alt nivell defensiu i, amb un bon joc de combinació, van seguir trobant cistelles fàcils, i es van situar 21 punts per sobre al minut 23 (62-41). Poc després els blaugrana van intentar la remuntada per mitjà d'un alt ritme de joc, una fórmula que li havia servit per remuntar deu punts en les semifinals contra el Reial Madrid. Però ahir els homes de Bartzokas no van estar gens encertats en el llançament i van arribar als darrers deu minuts de partit amb un marcador de 62-48.

En aquest darrer quart, Pau Ribas, Juan Carlos Navarro i Claver van liderar un parcial de 0-12 i van posar el seu equip a nou punts (62-53). Però això va ser un miratge, i els canaris van trencar la sequera i van sentenciar un triomf que serà recordat durant molt temps pels aficionats de l'Herbalife.