En un ambient de gala es va celebrar diumenge a Sant Vicenç la dotzena edició dels 10 km de Vallhonesta. La prova va tenir 230 corredors a la sortida, que van haver de fer front a un perfil exigent, amb un desnivell positiu de 400 metres, amb anada i tornada a l'ermita de Vallhonesta, al punt més alt de la cursa.

El vencedor absolut va ser Xavier Rodríguez amb un temps final de 41'31'', seguit de Jordi Vilà amb 42' 25'' i en tercera posició Oriol Ferré amb 42' 59''. En dones, la local Sílvia Sánchez es va imposar amb 47' 38 i va polvoritzar el rècord femení que hi havia fins ara; la van seguir, a una certa distància, Maite Rivero amb 52' 28'' i Vanessa Milla (54' 01''). Cal recordar que tots els atletes que van fer un temps inferior a una hora van tenir una ampolla de vi com a obsequi. Dels 210 atletes que van arribar a la meta, 126 ho van aconseguir.

Abans dels 10 km de Vallhonesta es van córrer tres curses infantils amb 120 joves corredors de totes les edats. En la categoria fins a 7 anys, els primers classificats van Pol Badenes (2' 33'') en nens i Elsa Camats (2' 58'') en nenes. En la categoria de 8 a 11 anys, les primeres places les van ocupar Lluc Jané (2' 58'') en masculí i Wasima Sempere (3'20'') en femení. I en el grup de 12 a 15 anys, van pujar al podi Èric Jané (5'40'') en nois i Ylenia Vilagrà (7' 04'') en noies.