La Federació Catalana de tir amb arc posa en marxa aquest curs 2016/17 l´Escola Catalana (ECTA) oberta a tots aquells nens i nenes de 7 18 anys interessats en aquesta pràctica esportiva. Hi ho fa en diverses seus arreu del territori català. La propera setmana es posarà en marxa a Santpedor sota la supervisió del Club Esportiu Arc Set. També hi previstes altres seus a Bagà (Berguedà), Lleida, Tarragona (2), Girona i està pendent a la localització de l´escola a la zona de Barcelona.

Antoni Mesas, president del Club Esportiu Arc Set i vicepresident de la Federació Catalana de tir amb arc comenta que «ja fa anys que la Federació Catalana treballa en la creació de la seva escola i ara ha arribat el moment de tirar-la endavant. Es tracta d´un extraescolar per a tots aquells nens i nenes interessats en el tir amb arc en la seva primera etapa d´iniciació, perquè aprenguin la tècnica. No han de portar material i les classes les donaran monitors reglats. L´activitat comença dilluns, però les matriculacions resten obertes».

Aquesta activitat de l´Escola Catalana de tir amb arc a Santpedor es durà a terme a la sala de Cal Llobet els dilluns i dimecres. Es possible que entre les diferents escoles de Catalunya es faci una lliga formativa per donar un al·licient als alumnes.