Martorell tindrà un Cruyff Court. L´Ajuntament i la Fundació Johan Cruyff signaran un acord de col·laboració juntament amb l´Obra Social La Caixa i la Fundació FC Barcelona, per habilitar un camp de futbol per als infant i promoure el projecte ´Pati 14´ entre les escoles del municipi. El Cruyff Court s´ubicarà al camp de futbol municipal de Les Carolines i es convertirà, segons l´alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, «en un espai d´ús públic per fomentar la pràctica de l´esport entre els nens i joves. Tenim una demanda de nens i joves que volen practicar esport de forma lliure i el projecte de la Fundació Cruyff és idoni per cobrir aquestes necessitats».

Un jugador del Barça de padrí

Un Cruyff Court és un camp de futbol de 42×28 metres i en terrenys de titularitat pública. A més de la fomentar la pràctica esportiva (diferents modalitats), un dels objectius és inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l´educació en hàbits saludables per evitar sedentarisme i prevenir l´obesitat infantil.

El Cruyff Court de Martorell serà apadrinat per un jugador del primer equip del FC Barcelona. Per exemple, a Terrassa, va ser Xavi Hernández, i a Badia del Vallès, Sergio Busquets. En el cas de Martorell encara no s´ha volgut desvetllar el nom del jugador que liderarà el projecte a Martorell. La Fundació Johan Cruyff s´encarregarà de la construcció del camp, del seu manteniment i de dinamitzar l´espai.

Pati 14 per a les escoles

La Fundació Cruyff desenvoluparà a Martorell un altre projecte: Pati 14. Aquest projecte va lligat directament als patis dels centres educatius. Fonollosa assegura que «es basa en millorar els patis de les escoles cobrint amb pintures dissenys diferents per incentivar que els infants es belluguin i juguin». Està pensat, especialmente, per a persones amb discapacitat.

L´Ajuntament de Martorell va aprovar, en sessió plenària, destinar 30.000 euros en aquest projecte esportiu i social.