La Penya Blaugrana Santpedor celebrarà el proper dissabte la 24a edició de la seva Cursa Popular, que és una de les més antigues de la Catalunya Central.

La sortida es donarà a les 6 de la tarda i es calcula que els primers corredors arribaran, després de fer els 10 quilòmetres, mitja hora més tard, també a la mateixa plaça del Sindicat. El recorregut serà mixt, amb asfalt pel nucli antic del poble i 6 km pels camins rurals del seu entorn. També es fa la mini- cursa per fomentar la prova entre els més joves. Quant als premis, es manté la dotació econòmica als 3 primers classificats absoluts, i premis en forma de productes, com cistelles de fruita i embotits.

L'organització barcelonista de Santpedor ha introduït novetats en l'edició d'enguany. Entre les més destacades hi ha un inflable que s'obrirà a les 16 hores a la plaça del Sindicat i també una masterclass de zumba, que es podrà seguir a partir de les 17. D'altra banda, els participants disposaran de servei de massatges de recuperació amb ajut de la Fundació Universitària del Bages (UManresa FUB).

Pel que fa a les inscripcions, es poden formalitzar a través del web www.pbsantpedor.com o de forma presencial a la botiga d'esports Fartlek de Santpedor.

El vincle de la Cursa Popular de Santpedor i Ampans fa uns quants anys que perdura, i també s'hi ha afegit Decathlon Manresa, amb un estand amb tot tipus de productes de la marca Kalengi. El lema de la prova continua sent el de "Corre per Ampans", amb una voluntat de sumar envers l'entitat assistencial que fa un treball per la inclusió tant social com laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La junta directiva de la Penya Blaugrana de Santpedor vol donar un nou impuls a una de les curses més emblemàtiques del Bages i ja treballa de cara a la propera edició, en què se celebraran les noces de plata d'aquesta prova.