El Borussia Mönchengladbach arriba al duel davant del Barça a la Lliga de Campions amb una clara consciència del gran favoritisme de l'equip català, però amb intenció de donar-ho tot per treure un bon resultat i tallar el bon moment de forma de l'equip de Luis Enrique, tot i la baixa del lesionat Messi. Després de la golejada encaixada contra el Manchester City (4-0), l'objectiu realista del Gladbach és lluitar pel tercer lloc del grup per reciclar-se a la Lliga Europa.

Una llum d'esperança és la fortalesa que ha mostrat l'equip alemany com a local: els poltres, com se'ls coneix, han guanyat els últims deu partits al Borussia Park, on tornarà per primer cop Marc André Ter Stegen, que va defensar la seva porteria durant quatre temporades i va estar a les categories inferiors de l'equip de la seva Mönchengladbach natal des del 1996: "serà un moment especial, però em centraré a guanyar el partit. Sé que l'afició té ganes de veure'm i espero amb il·lusió la seva rebuda", va assegurar Ter Stegen, que també va parlar del seu exequip: "el Borussia fa una gran pressió i hem de controlar i dominar des del principi. Tenir una bona circulació de pilota per superar aquesta pressió i intentar marcar aviat. Serà un partit dur". L'alemany també va ser qüestionat per la seva relació amb Claudio Bravo, amb qui va assegurar "tenir una relació de companys que tots dos volien jugar".

Per a aquest partit, el Gladbach ha recuperat el brasiler Raffael, que va tornar a entrenar-se ahir després d'una pausa per problemes musculars i serà, juntament amb l'estrella Thorgan Hazard, la referència ofensiva. L'entrenador, André Schubert, a qui ahir van renovar el contracte fins al 2019, veu el partit com "un repte que cal afrontar amb alegria".

Per la seva banda, el Barça té un clar objectiu, que és aconseguir la segona victòria consecutiva en la fase de grups, cosa que li donaria certa tranquil·litat per encarar el doble duel davant del Manchester City. El Barça i l'equip de Guardiola és molt probable que es juguin en aquests dos partits el lideratge del grup C. Arribar-hi amb 6 punts dels 6 de possibles donaria als blaugrana cert marge d'error.

Un rival complicat a casa

Luis Enrique ha destacat molt, a les hores prèvies, la fortalesa com a local del Bourssia: "a casa té uns números increïbles i és un equip temible. I és que pressiona molt i no et deixa una pilota fàcil. Hem de fer un gran partit si volem guanyar. Si mostren les seves virtuts i no estem concentrats, patirem".

Per a aquest partit, Luis Enrique recuperarà els titulars als quals va donar descans a Gijón. Així, els que tornaran a l'onze inicial seran Mascherano, Jordi Alba, Iniesta i Rakitic. Amb ells, el Barça sortirà amb el seu equip de gala amb una única excepció, la de Messi, el seu lloc segurament serà d'Arda Turan, encara que Luis Enrique no ho ha volgut revelar. En aquest sentit, el tècnic va fugir d'estudi: "Rafinha o Alcácer? Mai dono pistes al rival. M'agradaria donar-los minuts a tots, però això és impossible".