La Federació Catalana de Tir amb Arc posa en marxa aquest curs 2016-17 l'Escola Catalana de Tir amb Arc (ECTA), oberta a tots els joves de 7 a 18 anys interessats en aquesta pràctica esportiva. Ho fa amb diverses seus arreu del territori català. La setmana que ve es posarà en marxa a Santpedor sota la supervisió del Club Esportiu Arc Set. També hi ha previstes seus a Bagà (Alt Berguedà), Lleida, Tarragona i Girona, i està pendent la localització de l'escola a la zona de Barcelona ciutat.

Antoni Mesas, president del Club Esportiu Arc Set i vicepresident de la Federació Catalana de Tir amb Arc, comenta que "ja fa anys que la federació catalana treballa en la creació de la seva escola i ara ha arribat el moment de tirar-la endavant. Es tracta d'un extraescolar per a tots els joves interessats en el tir amb arc en la primera etapa d'iniciació, perquè aprenguin bé la tècnica. No han de portar material i totes les classes les les donen unsmonitors reglats. És una activitatq ue comença dilluns, però les matriculacions encara es mantindran obertes".

Aquesta iniciativa de l'ECTA a Santpedor es fa a la sala de Cal Llovet, els dilluns i dimecres. Es possible que entre les diferents escoles de Catalunya es faci una lliga formativa per donar un al·licient als alumnes.