FUTBOL

Martorell tindrà un Cruyff Court a l'antic camp de futbol de les Carolines

Serà un espai d'ús públic per fomentar la pràctica de l'esport, i apadrinat per un jugador del Barça

30.09.2016 | 08:10
Inauguració del Cruyff Court de Terrassa amb Xavi Hernández

Martorell tindrà un Cruyff Court. L'Ajuntament i la Fundació Johan Cruyff signaran un acord de col·laboració juntament amb l'Obra Social La Caixa i la Fundació FC Barcelona per habilitar un camp de futbol per als infants i promoure el projecte "Pati 14" entre les escoles del municipi. El Cruyff Court s'u-bicarà al camp de futbol municipal de Les Carolines i es convertirà, segons l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, "en un espai d'ús públic per fomentar la pràctica de l'esport entre els nens i joves. Tenim una demanda de nens i joves que volen practicar esport de forma lliure i el projecte de la Fundació Cruyff és idoni per cobrir aquestes necessitats".

Un jugador del Barça de padrí

Un Cruyff Court és un camp de futbol de 42,28 metres i en terrenys de titularitat pública. A més de fomentar la pràctica esportiva (diferents modalitats), un dels objectius és inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l'educació en hàbits saludables per evitar sedentarisme i prevenir l'obesitat infantil.

El Cruyff Court de Martorell serà apadrinat per un jugador del primer equip del FC Barcelona. Per exemple, a Terrassa, va ser Xavi Hernández, i a Badia del Vallès, Sergio Busquets. En el cas de Martorell encara no s'ha volgut desvelar el nom del jugador que liderarà el projecte a Martorell. La Fundació Johan Cruyff s'encarregarà de la construcció del camp, del seu manteniment i de dinamitzar l'espai.

Pati 14 per a les escoles

La Fundació Cruyff desenvoluparà a Martorell un altre projecte: Pati 14. Aquest projecte va lligat directament als patis dels centres educatius. Fonollosa assegura que "es basa a millorar els patis de les escoles cobrint amb pintures dissenys diferents per incentivar que els infants es belluguin i juguin". Està pensat, especialment, per a persones amb discapacitat.

L'Ajuntament de Martorell va aprovar, en sessió plenària, destinar 30.000 euros en aquest projecte esportiu i social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema