La jugadora fruitosenca Paula Fernández, futbolista del Barça, forma part de la selecció estatal de categoria sub-17 que disputa, des d'aquesta tarda, el campionat del món de la categoria. El mundial té lloc a Jordània.

L'equip espanyol ha fet molt bon paper durant els dos darrers europeus. L'estiu passat es va proclamar campió d'Europa sub-17 a Islàndia, després de golejar Suïssa a la final del torneig (5-2). D'aquesta manera van sumar el tercer títol en aquesta categoria, després dels aconseguits el 2010 i el 2011. Per altra banda, aquest mes de maig el destí final va ser més cruel, ja que Espanya va caure a la tanda de penals del partit pel títol davant Alemanya, en una competició que es va fer a Bielorússia. Fernández va tenir protagonisme en els dos campionats, especialment en el segon.

Ara, el conjunt espanyol vol traslladar aquest domini europeu al mundial sub-17, torneig en el qual va ser subcampió el 2014 a Costa Rica i tercer el 2010 a Trinitat i Tobago. Les jugadores dirigides per Toña Is han estat enquadrades en el grup A, amb el conjunt amfitrió, Mèxic i Nova Zelanda. La primera prova serà avui, a partir de les 19 (hora catalana) i davant del combinat amfitrió. Dilluns serà quan tocarà jugar davant l'equip neozlenadès (15 h), i tancaran la fase de grups divendres davant les mexicanes, i també a les 15 h. Tots aquests partits s'ofereixen en directe pel canal Eurosport.

Si l'equip estatal acaba primer o segon en aquesta fase, accedirà als quarts de final, que es disputaran el dimecres 12 i el dijous 13 davant un rival del grup B, on es troben Veneçuela, Alemanya, Camerun i Canadà. Els partits de semifinals es faran el dilluns 17. El matx per al tercer lloc serà el divendres 19, a les quatre de la tarda, i la gran final és programada per al mateix dia, a les set de la tarda, sempre en l'horari de Catalunya.

Els rivals més perillosos per a Espanya seran el vigent campió, Japó, i Corea del Nord, el vencedor del mundial del 2008. També es perfilen com a favorits dos gegants del futbol femení, les formacions d'Alemanya i els Estats Units.