El Bosquet de Sant Fruitós de Bages va acollir ahir la primera jornada dels Benet Games, que van tenir la participació d'un públic sobretot familiar i també van tenir una part competitiva. Els més menuts, els infants, van ser els que millor s'ho van passar buscant l'enèsima prova a superar, enfilant-se per les parets del rocòdrom fins a llançar-se amb tirolina, o mantenir-se en equilibri en una planxa de surf a la piscina municipal. L'organització dels Benet Games (Ajuntament de Sant Fruitós, Fundació La Pedrera i Ocisport), en acabar el dia, va xifrar en 10.000 les persones que van participar en els Benet Games ahir.

Des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre el parc del Bosquet concentrava totes les proves d'aventura, la piscina municipal donava l'opció de fer un bateig de submarinisme o practicar el paddle surf. La zona del camp de futbol era el paradís per als més petits, amb tota mena d'inflables i tallers, i, al costat, els participants tenien l'opció de fer un vol captiu amb globus. La plaça d'Alfred Figueras era l'espai tendències, amb tallers i cursets de longboard, skate i patinets amb diversos circuits. I, finalment, també hi tenien cabuda els animals, amb passejades en ponis i cavalls i sessions d'obediència i ensinistrament de gossos.

Moneda pròpia

Totes aquestes activitats es pagaven amb benets, moneda especialment creada per al festival, que és equivalent a un euro i que es bescanviaven als punts de venda del festival, que oferia vàries promocions.

Però, per si tot això fos poc, també hi havia competicions esportives d'alt nivell. A les 11 es va celebrar la Copa Catalunya infantil de BTT, una competició de crossfit i una pedalada i caminada popular, que va acabar amb un arròs per a tots els participants al Món Sant Benet. El migdia va ser el torn de les bicis, amb el campionat de Catalunya i d'Espanya de biketrial, que es va allargar fins a les 7 de la tarda, i la contrarellotge amb bicicleta de muntanya, que patrocinava Regió7. A les 6 hi va haver una reeixida i aplaudida exhibició de BMX, amb salts acrobàtics i piruetes que van fer les delícies dels espectadors. Finalment, es van repartir els premis dels campionats de biketrial i la contrarellotge.

Cloenda amb els Four Factors

Avui se celebrarà la segona jornada, per als participants que no van poder abastar l'àmplia oferta en només un dia, per als que volen repetir o per als que ahir no van poder assistir-hi. El plat fort del dia d'avui és la cursa Four Factors, que es disputarà en 4 modalitats. Una per als més petits, d'1,8 quilòmetres, una de 4, una de 10 i una per als més agosarats, de 16 quilòmetres. Es tracta d'una cursa amb fortes pujades i baixades de terra, amb passos d'aigua i cortines de foc i de vent on s'ha de superar els quatre elements. A les 13 hores, el grup català Teràpia de Shock oferirà un concert que servirà com a acte de cloenda del festival, que tancarà les portes a les 3 de la tarda i finalitzarà la seva tercera edició.

Una edició de la qual els organitzadors es van mostrar ahir molt satisfets per la participació del públic durant tot el dia i per la professionalització del certamen, de la mà d'Ocisport.