El pilot anglès Lewis Hamilton, amb Mercedes, sortirà aquest matí de la primera posició a la graella al GP de Malàisia, en dominar amb una gran claredat tota la sesssió de qualificació. Hamilton va batre en dues ocasions el rècord al circuit de Sepang. La prova comença avui a les 9 del matí, hora catalana (amb retransmissió a Movistar, al canal número 57).

El triple campió del món va fer el recorregut en 1 minut, 32 segons i 850 mil·lèsimes, 414 menys que el seu company d'equip i líder del mundial, l'alemany Nico Rosberg, que sortirà des de la segona posició. D'aquesta manera, Hamilton va respondre amb brillantor a les darreres actuacions de Rosberg, que ha guanyat les tres últimes curses i que avantatja de vuit punts el seu únic adversari pel títol (273 de l'alemany i 265 el britànic). Aquesta ha estat la quinzena pole de Mercedes en les setze curses del mundial d'enguany.

Els pilots de Red Bull arrencaran de la segona fila, ja que l'holandès Max Verstappen va ser ahir tercer i l'australià Daniel Ricciardo, quart. A la tercera hi haurà els dos Ferrari, ja que l'alemany Sebastian Vettel va acabar cinquè i el finlandès Kimi Raikkonen va finalitzar sisè. Completen els deu primers llocs el pilot mexicà Sergio Pérez (Force India), l'alemany Hulkenberg (Force India), el britànic Jenson Button (amb McLaren) i el brasiler Felipe Massa (amb Williams).

Pel que fa a Fernando Alonso, va ser sancionat divendres amb 45 llocs per canviar components de la seva unitat de potència, i per tant sortirà des de l'última posició. Per això el doble campió va reservar els pneumàtics i va ser eliminat en la primera ronda. L'altre espanyol, el madrileny Carlos Sainz, amb Toro Rosso, sortirà setzè.