La Cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor va celebrar ahir una vint-i-quatrena edició amb 273 participants. El triomf absolut va ser per a l'atleta de Jaca Víctor Puyuelo (CA Oroel), amb un temps de 32'42'', que va quedar, en tot cas, lluny del millor temps de la prova que va repetir la distància de 10 quilòmetres habituals. Entre les dones, la victòria final va ser per a l'osonenca Laia Andreu, ara a les files del CA Granollers, que va ser primera a l'arribada de Santpedor amb un registre de 37'37''.

La cursa va tenir, pel que fa a la prova gran dels 10 quilòmetres, la inscripció de més de tres-cents atletes, i al final van ser 249 els que van finalitzar la ruta establerta. Una xifra que s'ha de qualificar de una mica superior a l'edició passada, però es manté lluny dels registres d'anys enrere, quan la participació es trobava al voltant dels cinc o sis-cents atletes, havent-se arribat fins i tot fins a 800 en les edicions de més requesta.

En la categoria masculina, Puyuelo va treure onze segons al subcampió de la prova, que va ser Radouane Nour (UCA). Es va completar el podi amb el manresà de l'Avinent David Martínez, que va entrar a vint segons del vencedor. Per la seva banda, l'atleta solsoní Sancho Ayala va finalitzar en la novena posició una vegada va completar els 10 km.

En categoria femenina, Andreu va treure gairebé dos minuts i mig a la segona classificada, la santjoanenca de l'Avinent Meritxell Soler. L'artesenca Carme Tort va completar el podi amb un registre de 42'53''. La prova tenia de nou un component solidari amb el títol de "Corre per Ampans", com en les darreres edicions.

En els 4 km, els tres primers van ser corredors infantils de l'Avinent. El triomf va ser per Jan Bayona, que va aturar el cronòmetre en 15'20''. Segon era Eric Jané, amb un temps de 16'13'' i la tercera va finalitzar Bethelem Manzano, amb marca de 17'15''. L'entrega de trofeus va ser amb l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, Toni Espinal (el director general d'Ampans), i la regidora d'Esports, Núria Barba.

En aquesta edició, cal destacar dues novetats: l'inflable pels nens, que va ser tot un èxit, i una classe d'exhibició de zumba. L'speaker de la 24a Cursa de la Penya Blaugrana va ser l'atleta Ramon Camps.