Un espectacular Celta, tant en atac com en els marcatges individuals en defensa, va superar un any més el Barça (4-3), castigat pel seu rival en cada error propi, amb tres gols en deu minuts bojos de la primera part i amb un altre a la recta final, després d'un monumental error de Ter Stegen, que el va matar quan, enganxat a la qualitat d'Iniesta, amenaçava amb l'empat. Amb el d'ahir, el Barça ja suma dues derrotes en aquesta lliga.

Excepte en el primer quart d'hora, el problema del Barça en el primer acte va estar en l'elaboració, sotmès per una asfixiant pressió dels jugadors blaucel, generosos en l'esforç, superbs en l'aspecte tàctic. Igual que fa un any, quan els de Luis Enrique van patir una dolorosa derrota (4-1) a Vigo, el Celta va tornar a ensenyar-li les dents.

Els locals van defensar amb una gran solidaritat i una precisió tàctica gairebé mil·limètrica. Sobrepassat el minut 20, el Celta, que encadena sis partits sense perdre entre Lliga i Lliga Europa, va ficar una marxa més en la pressió, i per aquí van començar a multiplicar-se els errors en la circulació de pilota del Barça. Un d'ells, de Busquets, el va explotar l'equip de Berizzo per muntar un ràpid contraatac, finalitzat espectacularment pel danès Pione Sisto en l'1 a o al minut 22.

Excitació local

Aquest gol va excitar el Celta, que no va trigar a colpejar de nou, amb un altre ràpid contraatac, conduït i finalitzat per un omnipresent Iago Aspas. El Barça estava tocat i els seus aclaparaments van augmentar amb un gol de Mathieu en pròpia porteria quan intentava desviar una centrada de Wass. Amb 3-0 i amb una gran ovació per als jugadors locals de Balaídos, el partit va anar al descans.

Però l'entrada d'Andrés Iniesta i una baixada física de l'equip de Berizzo, que va cometre un enorme error en tancar-se en el seu camp, van convertir, per moments, la festa gallega en un malson. Els de Luis Enrique es van apoderar de la pilota i, recolzant-se en Inista, va començar a créixer. Piqué va posar el 3-1 que va espantar encara més a l'afició gallega, començant a témer per la victòria quan Neymar va tornar a colpejar des dels onze metres (3-2). Al Celta li cremava la pilota als peus. L'equip de Luis Enrique confiava en una altra remuntada com la de Mönchengladbach, però un clamorós error del seu porter Ter Stegen, a l'intentar picar la pilota per sobre del xilè Pabo Tucu Hernández quan aquest el va pressionar a l'àrea, el va condemnar amb un quart gol (4-2), malgrat que Piqué va tornar a donar vida al minut 86 amb el 4a 3; Neymar i de nou el central van fregar l'èpica per al Barça en la prolongació.