Dues igualadines han assolit el títol de campiones del món, aquest cap de setmana, a Iquique (Xile). Maria Díez i Teresa Bernadas han contribuït de forma decisiva a la victòria de la selecció estatal en el campionat i en la final guanyada per 3-2 a Portugal, l'altre equip que de forma històrica és el dominador d'aquest esport. Maria Díez, que és jugadora del Gijón Solimar, va ser l'autora del 3-2 definitiu anotat ja en el temps de pròrroga. Pel que fa a Teresa Bernadas, que milita al CP Alcorcón, ha estat la portera titular d'Espanya durant la majoria dels duels del mundial, en què la selecció ha guanyat els sis partits disputats. A més, Teresa Bernadas ha estat distingida, en el lliurament de premis individuals, com a millor portera del campionat.

Aquest és el cinquè títol que ha guanyat Espanya, amb la majoria de les jugadores catalanes, en totes les seves participacions als mundials. En la final, les dones dirigides per Alejandro Domínguez van ser molts minuts superiors, però van haver de patir per aconseguir ser les campiones. La primera part es va resoldre amb un resultats curt (1-0) després d'un gol que va fer Anna Casarramona, quan faltaven 5 minuts per al descans. L'equip va tenir el control i es va mostrar sòlid en la defensa. A la represa, el 2-0 va ser transformat per Laura Puigdueta, amb una rematada des de dins de l'àrea. El títol estava molt a prop, però Portugal no va cedir. Amb un parell de dianes, aconseguides per Marta Vieira i Marlene Sousa, va portar el partit a la pròrroga. En el temps suplementari va ser quan va arribar el gol decisiu, que va marcar Díez, i que va donar un títol que es resistia molt a l'equip espanyol, que no el guanyava des de l'any 2008.

En la semifinal de dissabte, les jugadores de Domínguez també es van veure obligades a arribar fins a la pròrroga amb l'Argentina. Amb empat (1-1) va acabar el partit, en què van fer els gols l'argentina Lorena Rodríguez i, per a Espanya, Anna Casarramona. Natasha Lee va marcar en l'afegitó el gol que va donar la classificació per a la final. La selecció estatal campiona està integrada per deu jugadores: tres són del Gijón Solimar (Maria Díez, Sara González i Marta Piquero), tres del Club H. Palau de Plegamans (Laura Vicente, Laura Puigdueta, Berta Busquets), dues més del CP Voltregà (la capitana Natasha Lee i Berta Tarrida), una del Manlleu (Anna Casarramona) i una del CP Alcorcón, Teresa Bernadas.

Un nou títol per a Díez

Teresa Bernadas ha aconseguit la seva consagració en el mundial i ha estat reconeguda com la millor portera, i s'ha guanyat el lloc d'una forma indiscutible com a titular en la selecció.

D'altra banda, Díez ja és una habitual en la selecció. Amb 27 anys és una jugadora de gran experiència a la selecció, en què va arribar a coincidir amb la igualadina Marta Soler, retirada recentment i que també disposa en el palmarès del títol de campiona mundial.

Pel que fa Díez, fins ara havia assolit guanyar tres títols europeus amb Espanya -el 2011, el 2013 i el 2015-, a més del títol continental sub-19.