El FC Barcelona donarà suport a Jesús Tomillero, el primer àrbitre de futbol espanyol que ha fet pública la seva condició d'homosexual, a qui invitarà a la llotja pròximament en una jornada en la qual des del club blaugrana s'organitzarà un acte contra l'homofòbia i la intransigència al futbol.

Així ho ha informat un portaveu del club blaugrana a EFE. El FC Barcelona està buscant una data per a la visita de Tomillero, un àrbitre de 21 anys que va fer pública la seva condició sexual a mitjans de l'any passat.

En les últimes setmanes, l'àrbitre ha rebut múltiples amenaces i insults en les diferents xarxes socials. En unes declaracions a l'emissora 'RAC1' ha assegurat estar "acollonit" i que surt al carrer "amb por", encara que desconeix si les amenaces són "veritat o mentida".

"Ningú s'ha ofert a ajudar-me. El Col·legi d'Àrbitres va dir que m'ajudaria, però no ha fet res", ha dit Tomillero, qui des del mes passat necessita protecció oficial i dos policies fan guàrdia a la porta de casa seva a La Línea de la Concepción.

Tomillero és l'únic àrbitre espanyol que ha fet pública la seva homosexualitat i va haver de retirar-se al maig passat a causa dels insults homòfobs que rebia.

En aquest inici de temporada, l'àrbitre andalús ha tornat a dirigir partits i ha patit noves amenaces de mort des d'aleshores.

El club blaugrana s'ha distingit en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia i l'any passat es va posicionar públicament a favor del respecte a l'orientació sexual en el món de l'esport.

Llavors els jugadors blaugrana van protagonitzar un vídeo que finalitza amb unes paraules del seu capità, Andrés Iniesta: "Juguem en equip. Celebrem el respecte".

Fa unes quantes setmanes, el club blaugrana també va expressar el seu suport públic i va invitar a la llotja Marta Galego, que va rebre insults masclistes durant un partit de Segona Regional. L'àrbitra va reprendre el partit quan van expulsar del camp l'autor de l'insult.