El Comissionat de l'NBA, Adam Silver, ha assegurat avui a Barcelona que la lliga nord-americana de bàsquet està analitzant la possibilitat que, en el futur, es disputi un partit de les estrelles ('All Star') a Europa, si bé ha matisat que perquè sigui una realitat hauria d'encaixar amb el calendari.

En la presentació del Programa d'Ambaixadors de l'NBA a Europa celebrada avui a Barcelona, Silver, a preguntes dels periodistes, ha opinat sobre alguns dels possibles plans d'expansió de la competició en el vell continent.

Segons el Comissionat de l'NBA, un dels projectes que estan a sobre de la taula dels executius és la possibilitat que se celebri un partit de les estrelles ('All Star') en alguna ciutat europea.

"Un partit de l''All Star' a Europa és una cosa que estem analitzant. Però els nostres horaris són molt compactes i necessitem mirar si trobem la manera de viatjar a Europa i tornar als Estats Units amb suficient temps i sense que això afecti el calendari", ha explicat.

No obstant això, ha subratllat que "la perspectiva d'un 'All Star' a Europa és una cosa que seria molt emocionant per als seguidors i és una cosa que continuarem estudiant".

També s'ha referit Silver a una de les qüestions que en els últims també s'han estudiat en les oficines centrals de l'NBA: la possibilitat que en el vell continent es creen franquícies que participin en la competició.

En aquest sentit, s'ha mostrat cautelós en afirmar que a "nivell logístic" és complicat d'organitzar, especialment pel risc de lesions en els viatges transoceànics.

"Evidentment que s'ha parlat sobre la possibilitat que a Europa existeixin franquícies, però a nivell logístic no és simple. Ens preocupa l'impacte del viatge per als jugadors i les possibles lesions. Aquesta decisió significaria alguns canvis importants en els horaris", ha puntualitzat.

No té dubtes Silver que en ciutats com Barcelona o Madrid -"on tenim molts seguidors", ha recordat- "seguiria el bàsquet de l'NBA", però ha insistit que "no és fàcil i és una cosa que cal seguir estudiant".

També s'ha mostrat obert que els germans Pau i Marc Gasol puguin disputar un partit de pretemporada a Espanya entre els seus respectius equips: San Antonio Spurs i Memphis Grizzlies.

"Per descomptat que hi ha la possibilitat, però això dependrà del temps que Pau (Gasol) continuï en actiu a la Lliga perquè requereix una mica de temps organitzar un partit d'aquestes característiques. Marc (Gasol) és més jove, estarà més temps a l'NBA, pel que és més probable que ell pugui jugar a Espanya en un partit de pretemporada. Crec que seria fantàstic veure als dos aquí en un partit entre els seus equips", ha assenyalat.

Silver ha realitzat aquestes declaracions en la presentació del Programa d'Ambaixadors de l'NBA a Europa celebrat en l'NBA Cafè de Barcelona, poques hores abans del partit que aquest dimecres disputaran el Barcelona i oklahoma city Thunder al Palau Sant Jordi.

Amb aquest projecte, l'NBA pretén expandir els seus valors a través de deu exjugadors de la lliga entre els que destaquen Vladimir Radmanovic, Ronny Turiaf, Audi Norris i John Amaechi, entre d'altres.