El nou projecte del Barcelona Lassa ha donat mostres del seu creixement en guanyar a l''infern del nord', la complicada pista del Flensburg alemany (27-28), un triomf que li permet liderar en solitari el grup A, el considerat 'grup de la mort' de la màxima competició continental.

L'equip de Xavi Pascual, sense Entrerríos ni Valero Rivera, ha superat un duríssim rival, líder de la Bundesliga, en un partit en el qual les parades de Bosko Ristovski i els gols de Wael Jallouz (8) han marcat la pauta.

Els catalans han arribat a guanyar amb una màxima diferència de quatre gols al començament del segon temps (17-21), però una exclusió de Viran Morros i l'aparició en escena de Holger Glandorf (6 gols en els 30 minuts que va jugar) li han donat una vida extra als alemanys que han tingut opcions fins al final.

Fonamentats en la qualitat de Ristovski, el porter macedoni que avui ha jugat de titular en el lloc de Gonzalo Pérez de Vargas, el Barcelona ha anat creixent amb el pas dels minuts davant un rival elèctric que ha basat el seu joc en els llançaments des de l'extrem i en les transicions atac-defensa.

La primera meitat ha estat per als porters. Ristovski i el local Mattias Andersson han brillat davant uns atacs poc resolutius. Després d'un tempteig inicial (3-3), el Barça ha obert forat amb la feina dels seus llançadors.

Lazarov, Jicha i Jallouz (amb dos tantos cadascun) han obert bretxa i els de Xavi Pascual s'han escapat mínimament al marcador (4-6).

Els alemanys, ben dirigits per Mogensen i amb l'infal·lible Anders Egger com a estilet, han equilibrat el partit i amb un parcial 3-0 s'han posat per davant (7-6, min. 16), aprofitant que el Barça s'havia quedat deu minuts sense anotar.

Han reaccionat els blaugrana a la segona part del primer temps. Davant l'absència d'Entrerríos, ha pres la batuta Lasse Andersson, però el partit no s'ha trencat fins als últims quatre minuts (10-10).

Des de la defensa, el Barça ha robat un parell de pilotes en anticipació i ha pogut córrer, faceta en la qual Ariño ha destacat. Al terme del primer temps, els blaugranes guanyaven per dos gols (11-13) i sis jugadors havien anotat dos gols en una demostració del joc coral del campió espanyol.

En la sortida del segon temps, el Barça tenia el partit molt controlat. S'ha escapat amb quatre gols de diferència (17-21), però una expulsió de Morros li ha donat ales als alemanys.

Ha aparegut llavors el canoner Glandorf, que ha jugat sol la segona meitat, i el seu equip ha aconseguit un parcial 3-0 per situar-se a un sol gol (20-21).

L'equip de Ljubomir Vranjes ha pressionat en defensa, Mattias Andersson ha començat a parar més i el partit s'ha equilibrat (23-23), però una nova exclusió, aquesta vegada del local Mahé, ha estat determinant per a la sort del partit.

Ha aconseguit el Barça un parcial 0-3 i a deu minuts per al final, el partit estava del costat blaugrana (23-26), però ha costat molt decantar-lo per als catalans.

En un duel de pistolers entre Glandorf i Jallouz, acompanyats per l'aparició puntual d'Andersson i Ristovski, el tunisià ha sortit guanyador.

Amb 26-27, un robatori d'Ariño ha permès una contra i un gol de Víctor Tomás (26-28). Ha descomptat Toft Hansen (27-28), Lazarov no ha pogut decidir i en l'últim atac Mogensen ha fallat una passada i els blaugranes s'han assegurat el triomf.

Fitxa tècnica

27 - Flensburg Handewitt (11+16): Andersson; Karlsson (-), Eggert (5, 4p), Mogensen (3), Svan (3), Djordjic (1), Jakobsson (2), Toft Hansen (3), Radivojevic (1), Horvat (-), Glandorf (6), Mahé (3), Wanne (-), Heinl (-) i Gottfridsson (-).

28 - FC Barcelona Lassa (13+15): Ristovski (Pérez de Vargas); Víctor Tomás (3), Sorhaindo (2), Andersson (3), Ariño (3), N'Guessan (-), Syprzak (-), Mem (3), Morros (-), Jicha (2), Jallouz (8) i Lazarov (4, 1p).

Àrbitres: Nenad Nikolic i Dusan Stojkovic (SRB). Exclusions per dos minuts: Jakobsson, Karlsson, Mahé; Syprzak (2) i Morros.

Parcials cada cinc minuts: 3-3, 4-6, 6-6, 8-8, 9-9, 11-13 (descans). 14-16, 16-20, 20-21, 23-26, 26-27, 27-28 (final).

Incidències: Han assistit al partit uns 6.300 espectadors en partit de la tercera jornada de la primera fase de la Lliga de Campions, grup A, disputat al Flens Arena.