El pilot espanyol Fernando Alonso (McLaren) ha explicat que el seu equip necessitarà "un altre gran pas endavant l'any vinent" per passar de lluitar per punts a fer-ho "per podis i victòries", però ha reafirmat la seva confiança en el projecte amb Honda, vaticinant que "és qüestió de temps que aconsegueixi victòries" una vegada que completin "un altre gran pas endavant" semblant al d'aquest any.

"No crec que el rendiment actual del cotxe sigui una referència per al pròxim any. Volem ser més competitius l'any vinent i ja hem donat el pas més important, però necessitem un altre gran pas endavant, aquest que va des de l'últim lloc de la Q3 i alguns punts fins a lluitar per podis i victòries. Crec que encara és possible. Tenim el potencial, tenim les instal·lacions i tenim les persones amb el talent necessari", ha confiat Alonso en la roda de premsa oficial prèvia al Gran Premi del Japó.

"Com hem dit moltes vegades, és una qüestió de temps que aquest projecte aconsegueixi victòries, estem intentant que sigui com més aviat millor", ha afegit l'asturià, que està "gaudint" ara que han "començat a ser competitius".

Tot i això, "pensant en el pròxim any", quan canviarà la normativa, a McLaren no poden "veure res que sigui clarament positiu o negatiu". "Tot canviarà de manera massiva, així que necessitem per treballar i estar molt centrats al cotxe del pròxim any d'una manera que, de moment, només és teòrica: simuladors, túnel de vent, banc de proves, etcètera", ha detallat.