Dos clubs de la màxima categoria, el Barça Lassa i el Catgas Santa Coloma, un de la Segona B (tercer nivell estatal), el Manresa FS, i un altre de Tercera Divisió (quart graó), el FS Castellar, seran els protagonistes de la final a quatre de la Copa Catalunya de futbol sala que es disputa avui i demà al pavelló Nou Congost, sota l'organització de la Federació Catalana de futbol, amb el suport de l'Ajuntament i del Manresa FS.

Amb entrada gratuïta tots dos dies, els aficionats podran gaudir del millor futbol sala català, amb els dos grans, el conjunt blaugrana, sempre aspirant al títol en totes les competicions que participa, i els colomencs, que també sol lluitar per estar entre els millors. Perquè aquestes dues formacions puguin trobar-se a la final de divendres (21 h) primer hauran d'eliminar el FS Castellar i el Manresa FS, respectivament, en els partits de semifinals.

Avui, a les 19 h, obriran el foc els vallesans i el conjunt blaugrana, enguany entrenat per Andreu Plaza i amb un reguitzell de jugadors de gran qualitat com el porter Paco Sedano, Aicardo, Rómulo (finalista al Mundial amb Rússia), Dyego, Adolfo (fixat del Catgas), Bateria o Ferrao. Qui no podrà jugar serà Sergio Lozano, lesionat greument al genoll en el Campionat del Món de Colòmbia, amb la selecció estatal.

A continuació, a les 21.15 h, serà el torn dels amfitrions, un Manresa FS que confia poder plantar cara al Catgas Santa Coloma. Els colomencs tenen a les files el manresà Carles Corvo, un jugador espectacular en l'u contra u que ha jugat en diferents etapes al Manresa FS. El Catgas, que estrena entrenador, Óscar Redondo (exjugador, entre altres, del Miró Martorell), també té un campió mundialista, l'argentí Maxi Rescia, fitxat del Pescara italià. Rescia, que arriba avui de l'Argentina, està descartat per al partit amb el Manresa FS i és dubte per a la final de demà si es classifica el seu equip. El Catgas té altres coneguts, com el veterà Dani Salgado i Sepe.

El Catgas i el Barça encara estan de pretemporada i iniciaran la competició de lliga la setmana que ve, entre dimarts (els blaugrana van a Peníscola) i dimecres (els colomencs reben el Jaén).

En el cas del Manresa FS, es va classificar per jugar aquesta final a quatre després de deixar fora, la temporada passada, el Vilatorrada, el Sant Sadurní, el Lleida i el CCR Castelldefels.

Demà, divendres, tindrà lloc la final (21 h); abans, a les 18.30 h, i també al Nou Congost, s'enfrontaran la Penya Esplugues (abans FS Gironella) i el Rubí en la final femenina.

El Manresa FS ha mostrat la seva satisfacció per acollir aquest esdeveniment esportiu per primer cop. El seu director general esportiu, Pere Joan Pusó, ha comentat que "estem molt agraïts a la federació la concessió d'aquesta final a quatre, quan hi havia altres propostes sobre la taula. També estem contents perquè l'ajuntament s'hi ha involucrat. Pensem que es una bona manera de promocionar el futbol sala a Manresa i les comarques veïnes amb la presència de dos equips de Primera Divisió. Igualment ens satisfà haver pogut d'adequar de nou una instal·lació pensada pel bàsquet, el Nou Congost, per fer-hi futbol sala, amb les dificultats que això comporta. Confiem amb la resposta dels aficionats, tenint en compte que l'entrada es gratuïtat tots els partits".

Aquest migdia (12) es farà la presentació oficial de la Copa Catalunya a l'Ajuntament de Manresa.