El búlgar Grigor Dimitrov, número 20 del món, va ser el botxí de Rafael Nadal als quarts de final de l'ATP 500 de Pequín. El mallorquí va caure per 6-2, 6-4 i va dir adéu al torneig que va guanyar el 2005 i en el qual ha estat finalista dues vegades. Nadal va estar molt erràtic especialment en el seu servei, i va topar-se amb un Dimitrov molt inspirat, sense errors i que va saber portar el pes del partit. El búlgar es va desfer en poc més d'una hora i mitja del balear i disputarà la semifinal contra el canadenc Milos Raonic, tercer cap de sèrie que va derrotar Pablo Carreño.

La cara positiva de la jornada la va donar David Ferrer, cinquè cap de sèrie, amb el seu accés a les semifinals del torneig després de derrotar la jove promesa alemanya Alexander Zverev per 6-7 (4), 6-1 i 7-5. El de Xàbia va haver de remuntar per imposar-se en el seu "millor partit de la temporada".

El proper rival de Ferrer serà el favorit al títol, Andy Murray. "Serà difícil, són semifinals. Tant de bo pogués disputar moltes semifinals contra Murray en molts tornejos", va admetre l'espanyol.