El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes), actual líder del Mundial, ha estat el més ràpid de la classificació del Gran Premi del Japó i s'ha adjudicat la trentena 'pole position' de la seva carrera, vuitena de la temporada, per davant del seu company britànic Lewis Hamilton, que ha estat segon.

El temps d'1: 30.647 de Rosberg, obtinguda en una dura lluita final, ha estat tot just 13 mil·lèsimes més veloç que el de Hamilton, que ha completat una primera línia liderada per Mercedes, per davant dels dos Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen i l'alemany Sebastian Vettel, tercer i quart, respectivament.

Els dos Red Bull s'han situat a la tercera fila, amb l'holandès Max Verstappen i l'australià Daniel Ricciardo; seguits pel mexicà Sergio Pérez (Force Índia), el francès Romain Grosjean (Haas), l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia) i el mexicà Esteban Gutiérrez (Haas), que ha estat desè.

Aquests llocs tindran variació per la sanció de tres llocs imposada a l'alemany Sebastian Vettel en el passat Gran Premi de Malàisia, per la qual cosa guanyaran una posició Verstappen, Ricciardo i Pérez.

Alonso i Sainz, eliminats en segona ronda

Els pilots espanyols Fernando Alonso (McLaren-Honda) i Carlos Sainz (Toro Rosso) han quedat eliminats en la segona ronda de classificació del Gran Premi del Japó, una ronda liderada pel ldier del Mundial, l'alemany Nico Rosberg (Mercedes).

Sainz ha estat catorzè, amb una sortida de pista en la seva volta ràpida final que l'ha privat de fer un temps definitiu, i Alonso quinzè en aquesta ronda a Suzuâka.

Al costat d'ells han quedat eliminats els Williams del finlandès Valtteri Bottas i el brasiler Felipe Massa -als quals els ha sortit malament no sortir fins al final per conservar pneumàtics, ja que la seva millor volta no ha estat suficient, el rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) el britànic Jolyon Palmer (Renault).