"Qui sóc? Un espartà! On esmorzaré? A l'infern! Au! Au! Au!", així és com animava i motivava l'speaker de la línia de sortida de la Spartan Race de les Comes, que se celebra durant aquest cap de setmana a la finca surienca, amb un nou rècord de participació, ja que en la seva tercera edició ha arribat als 7.000 participants i ha superat els 6.000 de l'any passat i els 4.000 de l'estrena a Espanya de la cursa d'obstacles més dura del món, la Spartan Race.

Les Comes va ser escollida la seu de Barcelona per a aquesta competició, que cada cop està més de moda i arrossega seguidors arreu del món, que busquen els seus límits i posar-se a prova, però sense deixar de divertir-se i fer comunitat entre ells mateixos. I és que la finca surienca és el lloc ideal per a aquest certamen, que consta de tres modalitats: la Sprint (de 5 quilòmetres i 15 obstacles), la Súper (de més de 15 quilòmetres i més de 13 quilòmetres i més de 20 obstacles) i la Beast, la més dura i la més llarga, amb més de 20 quilòmetres i més de 25 obstacles.

Un recorregut més dur

Ahir al matí va ser el torn d'aquesta última, la més espectacular i la que atrau més seguidors, ja que l'exigència del circuit és brutal. Per si fos poc, en l'edició d'enguany, la majoria de corredors coincidien a dir que la prova de les Comes havia augmentat el nivell, fet que encara els atreia més i els feia superar-se a si mateixos.

En la categoria elit, el vencedor va ser el triatleta de muntanya Albert Soley, (2h 20' 32"), seguit del portuguès Tiago Lousa (2:25:35) i del valencià Alejandro Samper (2 :27:02). Soley, que ja va vèncer a la Spartan Beast d'Andorra, pren així el títol a Lousa, que va vèncer a les Comes l'any passat. Per a Soley, s'ha tractat "d'un circuit tan dur com espectacular". Ninfa Estela va repetir corona i va ser la dona més ràpida (3h 16'49), com en les edicions del 2014 i 2015, seguida de la portuguesa Inés Jordao (3:21:20), que va ser tercera l'any passat, i de la brasilera Simone Matos (3:36:32).

A la recerca de la Trifecta

La majoria de corredors buscaven aconseguir la seva Trifecta, que significa haver corregut i finalitzat una Sprint, una Súper i una Beast en un any natural, i a Espanya, l'única seu que organitza la Beast és la de les Comes: "vaig fer la Súper i la Sprint a Andorra el mes d'agost passat, i amb aquesta Beast, ja tinc la Trifecta", explicava Juan Antonio Salinas, de l'Hospitalet.

Tothom hi té lloc, si vol

A part de les tres modalitats a triar entre els que vulguin participar en una Spartan Race, les Comes també oferien una Spartan Júnior, per als més petits, cosa que va provocar que moltes famílies s'apropessin a la finca surienca per veure l'espectacle i, alhora, que els infants més valents hi poguessin competir. Avui serà el torn de la categoria Sprint, que també es va iniciar ahir a la tarda, i de la categoria Súper.