El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes) ha donat un cop sobre la taula al Mundial de Fórmula 1 amb una victòria en el Gran Premi del Japó. El seu company i rival Lewis Hamilton, tercer al final, va protagonitzar una deficient sortida, afavorint el lideratge de Rosberg, que té 33 punts d'avantatge al capdavant de la classificació.

Així, la prova es va obrir amb una mala sortida de Hamilton, que va anar a parar a la vuitena plaça. Rosberg per la seva part complia el que estava previst i va iniciar l'escapada marcant voltes ràpides. Quan Hamilton va inicra la remuntada, Rosberg ja tenia cinc segons d'avantatge respecte el segon classificat, Max Verstappen (Red Bill). Per la seva part, Fernando Alonso (McLaren-Honda) era quinzè a la desena volta.

Després del darrer pas pels mecànics, Rosberg, Verstappen i Hamilton ocupaven el podi provisional; Hamilton no es conformava amb la tercera plaça i va anar a buscar Verstappen, però aquest va saber mantenir-se en la segona plaça. En aquesta prova japonesa, Mercedes va celebrar el tercer títol de constructors.