En la majoria dels casos, ja ha passat una o diverses dècades del temps que estaven en actiu, però molts dels jugadors que van dur la samarreta de l'AE La Salle es van vestir ahir de curt per començar els actes del 75è aniversari d'una de les entitats de basquetbol que més han marcat la història de l'esport de la cistella, a Manresa. El rival era de categoria, ni més ni menys que el Barça, i el Nou Congost en va ser l'escenari, uns minuts després de la presentació de les plantilles actuals de La Salle i la Joviat.

Jugadors de diferents èpoques (alguns dels quals van arribar a l'ACB com Freixanet i Singla) es van enfrontar al FC Barcelona, que, tot i venir amb menys efectius, es va imposar clarament. En les files dels visitants també hi havia cares molt conegudes i homes que van deixar la seva empremta a l'elit del bàsquet ,com Manel Bosch, Berni Tamames i Julián Ortiz.

Anit el resultat era el de menys i aviat es va decantar a favor dels visitants, els quals es van escapar amb 0-12 i dominaven el primer quart amb un ampli 4-22. El segon quart va ser el més equilibrat de tots, amb un parcial de 15-18 i estones amb més intercanvi de cistelles, però a la represa altra vegada de seguida es van tornar a marcar unes grans diferències.

Els propers actes

La resta d'activitats d'aquest 75è aniversari estan programades. En les dates de Nadal hi haurà la segona edició del Memorial Magí Forn, en col·laboració amb l'Asfe.

Per Setmana Santa es farà un torneig i un clínic amb tècnics de l'ACB. El juny s'organitzaran unes 24 Hores amb presència d'equips de l'entitat i un partit de veterans Salle-Badia Solé. La Salle serà qui organitzi la Nit de l'Esportista.